Folkeskolereform
19   14

Minister udskyder den endelige evaluering af skolereformen

Inden udgangen af denne måned skulle undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil have fremlagt den afsluttende evaluering af folkeskolereformen. Men ministeren har nu udskudt sin redegørelse til første halvdel af næste år.

I sidste uge sagde børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at der er behov for ændringer af folkeskolen i elefantstørrelsen.

Derfor var det også ventet med stor spænding, hvordan ministeren ville præsentere den sidste og endelige redegørelse for folkeskolereformen, der ifølge regeringens lovprogram skulle have været præsenteret i løbet af november. 

Artiklen fortsætter under banneret

Men ministeren har nu valgt at udskyde redegørelsen "forventeligt til første halvdel af 2021, oplyser ministeriet til folkeskolen.dk.

Corona-erfaringer skal med

"Fremsættelsen af redegørelsen om virkningerne af folkeskolereformen vil blive udskudt, forventeligt til første halvdel af 2021. Baggrunden for udskydelsen er, at regeringen ønsker at tage en samlet drøftelse af folkeskolen og eventuelt behov for opfølgning på reformen på baggrund af et bredere vidensgrundlag. En udskydelse af fremsættelsen vil blandt andet betyde, at den igangværende erfaringsopsamling fra covid-19-perioden kan indgå i vidensgrundlaget".

Et stortstilet følgeforskningsprogram har fulgt reformen, og den afsluttende rapport kom i januar i år. Konklusionen var, at reformen hverken har løftet elevernes faglighed eller trivsel. Dermed bekræftede den de mange data fra trivselsmålinger og nationale test, som Pernille Rosenkrantz-Theil præsenterede i sin årlige redegørelse for reformens virkning sidste år. Det blev til hele 26 nej'er til, om reformen havde ført til de planlagte mål. 

Andel elever (%), som er gode til at læse og regne i de nationale test (2014 - 2019)

Andel elever (%), som er blandt de allerdygtigste i de nationale test i læsning og matematik (2014 - 2019) 

Andel elever (%) med dårlige resultater i de nationale test i læsning og matematik (2014 - 2019)

Udviklingen i elevernes gennemsnitlige trivselsscore (2014-2019)

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ