Uskolet
0   11

Eva: Gruppearbejde på Christiansborg kræver stilladsering og tydelig rammesætning

Gruppearbejde er udbredt på Christiansborg, politikerne arbejder i makkerpar eller små udvalg i store dele af hverdagen. Formen er populær, fordi den tilbyder politikerne mulighed for at deltage mere aktivt og også giver taletid til dem, der måske er utrygge ved at bidrage, når alle er samlet inde i Folketingssalen.

Men et velfungerende gruppearbejde kræver ifølge en seniorkonsulent fra Danmarks Evalueringsinstitut (Eva) tydelig rammesætning og løbende stilladsering.

Artiklen fortsætter under banneret

»Man kan ikke gå ud fra, at politikerne bare kan. Det er noget, de skal lære«, fortæller konsulenten og giver råd til, hvordan politikernes samarbejdskompetencer kan udvikles:

»De har brug for at vide, hvad de skal, inden gruppearbejdet starter. Når de har en fælles forståelse af opgaven og rammerne for løsningen, skaber det større tryghed. Alle politikere har behov for at opleve, at de kan bidrage positivt, og at de har en meningsfuld rolle i gruppen. Også selv om mange af dem selvsagt har udfordringer både fagligt og socialt«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre  alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ