Debat Ytringsfrihed
4   2

Alle terrorister er muslimer, men ikke alle muslimer er terrorister

I Frankrig blev en skolelærer dræbt, fordi han havde brugt Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed i sin undervisning. I den anledning blev en yngre kvindelig dansk lærer inviteret til at deltage i »Aftenshowet« i DR. Hun fortalte, at hun brugte samme billeder i sin undervisning om ytringsfrihed. Det var vigtigt, meget vigtigt, at eleverne forstod, at ytringsfrihed er en ukrænkelig ret i et demokratisk samfund som det danske.

Det skal jeg ikke sætte spørgsmålstegn ved. Men hvorfor benytte disse billeder, som i sin tid voldte så megen uro, kostede Danmark så mange penge og ovenikøbet gjorde, at flere mennesker mistede livet? Troende muslimer tager deres tro meget alvorligt, og for dem er Muhammed så ophøjet, at man ikke må fremstille billeder af ham i det hele taget og da slet ikke af den art, hvor han fremstår som terrorist med en bombe i turbanen. Nu har jeg selv aldrig undervist i ytringsfrihed. Det var ikke just fremme i min lærertid, men hvis jeg skulle, ville jeg da ikke vælge et materiale, som hånede andre mennesker og trampede på deres religion. Mon vedkommende lærer i sit ønske om, at terrorister ikke skal bestemme, hvad vi vestlige, civiliserede, frisindede mennesker må sige, skrive, tegne og så videre, glemmer, at der findes millioner af mennesker med den religion, som er fredelige, lovlydige borgere, og som bliver kede af det og vrede, når deres tro bliver latterliggjort og forhånet.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ