Blog
0   6

Ikke en dyt nyt

Abonner på nyt om Stine Clasen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

... og dog!

Der er siden 2014 læst om, skrevet om, erfaret og ikke mindst talt om Nest som et udtryk for en ramme og systematik omkring pædagogik og didaktik. De fleste kan forbinde sig med Nest, fordi det er kendt pædagogisk viden og praksis. Det, én har brug for, det får alle. De, der har brug for det, bruger det, og de, der ikke har brug for det, ænser det nok mest ikke.

VI ved fra innovations- og kreativitetsforskningen, at tydelige rammer frisætter. Især når vi taler om at turde være kreative og udfordre kendte mønstre og finder nye løsninger.

Artiklen fortsætter under banneret

Som dengang nogen fandt ud af, at man med fordel kunne bruge kendte principper men twiste dem eller udvikle dem, så de på én og samme tid kunne det samme, men alligevel noget andet.

Et eklatant eksempel på dette er udviklingen fra legoklodser til duploklodser. I princippet det samme og på ingen måde det samme. Sådan er det også med Nest pædagogikken. Det, der sker i en Nest kontekst, er i princippet udviklet til børn med autisme eller autisme lignende vanskeligheder. Men ved at fastholde de tydelige værdier, strukturer, samarbejdsmodeller og klasserumsstrategier i en anden kontekst, er vi rent faktisk gået fra ’lego til duplo’ eller formuleret ind i en pædagogisk kontekst fra ’ autismevenlig pædagogik for autister til autismevenlig pædagogik for alle’. Med den intention at vi med dette mindset kan skabe læringsmiljøer, hvor flere børn og unge kan trives, lære og udvikle sig.

Legoklodser var dengang, der kom duplo på markedet, ikke noget nyt. Og dog. Duplo var nyt, fordi det var kendte klodser tilpasset en anden målgruppe.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
659 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.521 andre er allerede tilmeldt