Blog
1   23

Naturfagene – på trods af Covid-19

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Pandemien raser om ørene på os, elever, årgange og lærere bliver sendt hjem pga. smitteudbrud, hånd- og overfladesprit er dagligdag og den ekstra rengøring lader vente på sig. Samtidig kører toget med undervisning og hverdagen bare afsted.

Overblik over nyt i naturfagene 

På trods af COVID-19 er undervisningen og ny tiltag, udvikling mm stadig i gang. Personligt kan jeg have svært ved at navigere mellem undervisning, hjemsendt barn, nye skriftlige prøver, kurser mm. Derfor vil jeg prøve i dette indlæg at samle lidt op på, hvad der sker på den naturfaglige front.

Af gode menneskelige grunde sker der jo MEGET mere end det, jeg skriver om her. Dette er blot et lille udpluk. Har du mere så del et link i kommentarsporet, så kan vi vidensdele.

Ny skriftlige prøver

Artiklen fortsætter under banneret

Der er pt et relativt stort forsøgsprojekt i gang med de nye skriftlige prøver i biologi, geografi samt fysik/kemi. Kort fortalt er det et toårigt projekt, hvor skoler har meldt sig til – dvs. de elever på forsøgsskolerne som går i 9. og 8. klasse skal til eksamen i disse prøver, såfremt faget bliver udtrukket. Prøven er 1,5 time, hvor første del på en time er multiple choice, og anden del er bl.a med åbne tekstsvar og simuleringer.

Du kan læse mere om prøverne i linket.

https://www.uvm.dk/folkeskolen/folkeskolens-proever/proevetilrettelaeggelse/adgang-tilmelding-og-booking/proeveformer-og-forsoeg/forsoeg-med-de-skriftlige-proever-i-naturfag

EMU – præsentation af faghæfterne

Nye små korte videoer, hvor fagene præsenteres. God og informativ viden om egne fag. 

På linket er der generel information. Så kan du vælge dit/dine fag og se hvad der siges specifikt om faget.

https://emu.dk/grundskole/dansk/nye-film-om-dine-fag-og-faghaefter

BIG BANG 

Konferencen den 24. og 25. marts 2021 er omlagt til en virtuel konference. Mere ved jeg ikke om dette på nuværende tidspunkt. 

Naturfagenes ABC

Der arbejdes på mange forskellige planer med ABCén. De kommunale konsulenter har fået tilsendt trykt materiale. Jeg har selv været en af de store skeptikere om dette projekt, men efter at have set det trykte materiale – ja så må jeg indrømme, at jeg allerede har brugt det i min undervisning.  

I den kommende tid (måske først i 2021) kommer der undervisningsmateriale til os.

https://emu.dk/grundskole/naturvidenskabsstrategien/naturvidenskabens-abc/naturvidenskabens-abc-inspiration-til

Naturfagsmaraton

De natur-/teknologiklasser som skal med til næste års Naturfagsmaraton skal meldes til. Der er spænding om årets opgaver og kreativiteten slippes snart løs. 

Se link for mere information

https://www.nvhus.dk/undervisning/naturfagsmaraton/

Udover dette lille udsnit, så er der jo et hav af lokale kurser, eftervideruddannelse, terminsprøver og alt muligt andet. Jeg håber, at I alle hænger i og jeg glæder mig til en mere normal hverdag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.590 andre er allerede tilmeldt