Aula
2   17

En tredjedel af forældrene: Aula er bøvlet

For mange irrelevante informationer, for svært at finde gamle beskeder, besværligt at downloade filer. Det er nogle af kritikpunkterne i en ny undersøgelse blandt folkeskoleforældre om skole-hjem-platformen Aula.

Et af målene med indførelsen af Aula, som har langt færre funktioner end det gamle Skoleintra, var at skolerne skulle bruge tid på at lægge en ny og mere bevidst anvendelsesstrategi for skole-hjem-kommunikation helt fra bunden.

Alligevel er for mange irrelevante informationer og forskellig brug af platformen fra lærer til lærer nogle af de kritikpunkter, der går igen i foreningen Skole og Forældres nyeste undersøgelse blandt 800 forældre. 

Undersøgelsesresultatet svarer til den undersøgelse, fagbladet Folkeskolen gennemførte i foråret, hvor knap 30 procent af de adspurgte forældre gav udtryk for, at Aula var et tilbageskridt i forhold til Forældreintra.

"Det er ikke godt nok, at hver tredje forælder er utilfreds. Derfor er budskabet til skolerne, at de skal forenkle deres kommunikation yderligere og sikre en fælles ramme for kommunikationen mellem skole og hjem. Min opfordring er, at skolebestyrelserne har kommunikationen mellem skole og hjem på dagsordenen løbende", siger Skole og Forældres formand, Rasmus Edelberg på forældreorganisationens hjemmeside.

Artiklen fortsætter under banneret

Han opfordrer også kommunernes it-fælleskab Kombit til at opsamle forældrens oplevelser, indvendinger og bekymringer:

"Indimellem er der eksempler på forældre, der gør sig umage for at formulere deres reelle bekymring for manglende dataetik eller er kritiske overfor Aula-systemet i pressen".Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.889 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt