Blog
0   37

Sendt hjem

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mange oplever i denne underlige tid at blive sendt hjem og til test. Hold ud og hold sammen med afstand.

Så blev det min tur. Jeg blev sendt hjem. Online undervisning. Gang i hjemmekontoret. Virkelig irriterende, men nødvendigt. Det er let nok at få en test på Coronaprøver.dk, men når man så skal have test nummer to er det gennem Styrelsen for Patientsikkerhed, og det er tungt. Man sidder og venter, danser lidt rundt i stuen til en ligegyldig melodi. Ser på tiden der er gået. Danser videre. Kommer endelig igennem - så gik der lige 2 timer. Så kan man vente på svar, og være lidt stresset og urolig over situationen. Hvordan har eleverne det? Hvad sker der med alt det faglige, vi skulle have lavet i denne uge. Ny plan, der egner sig til en hurtig omgang online undervisning. Forhåbentlig kun en uge, selvom jeg godt kan lide udfordringen online undervisning og er vild med internettet. Hvad betyder selvisolering så egentlig? Ja, bliv hjemme og hold afstand til resten af dine bofæller. Men det er svært og begrænsende.

Der flyver også mange tanker gennem hovedet. Jeg ved jo godt at eleverne har det svært med afstand. Skolen er ikke bygget til afstand, frisk luft og god hygiejne. Men er de gået alvorligt i selvkarantæne. Overholder de den? Nogle bor mange på lidt plads, nogle har fritidsjob, som de må sige fra til. På mange måder også en situation for dem, som de skal tage stilling til. Jeg oplever deres forvirring, og prøver at træne dem at navigere i det digitale rum, der nu er skole. Det er svært og skaber udfordringer hele tiden. Hvor finder man information, når der både er Minuddannelse, Teams, Office 365 og Aula? Hvordan sikrer man sig at eleverne har forstået budskabet?

Aflysningerne vælter ind. Mit social- og fritidsliv er lagt ned. Forståeligt nok. Men uforståeligt, når man til hverdag arbejder i folkeskolen, hvor det ikke er hverdag at overholde restriktioner. Og endnu en gang må jeg konstatere, at lærere er seje, deres elastik er virkelig lang og de knokler for at få enderne til at nå sammen.

Som frontsoldat er det nok ikke sidste gang at vi bliver sendt hjem. Men det er godt nok en udfordring at se sit arbejdsliv som et spil med en yoyo.

Artiklen fortsætter under banneret

Det bliver nogle lange mørke måneder før vi forhåbentlig har en brugbar vaccine til foråret. Jeg foreslår at lærere bliver vaccineret som de første.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.043 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt