Forældre drømmer sig tilbage til forårets beskårne skoledag

"Børnene var mere udendørs, hvor de lærte på mere kreative og spændende måder, der ikke var så testrettede, hvilket gav ro og tryghed for mine børn". Sådan skriver en skolebestyrelsesformand i en stor undersøgelse af forældrenes oplevelse af coronaskolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

76 procent af de adspurgte skolebestyrelsesformænd mener, at erfaringer fra corona-tiden kan bruges til at forbedre undervisningen, og 65 procent oplever, at skolen i høj eller nogen grad har videreført erfaringer fra coronasituationen i foråret til efter sommerferien, viser undersøgelsen blandt 620 skolebestyrelsesformænd for Skole og Forældres blad Skolebørn.

Selvom hjemmeskolen under nedlukningen i marts-april gav mange besværligheder, er der også forældre, der mener, man kan lære noget af den periode. For mange børn gav det ro at have muligheden for at kunne sidde i fred derhjemme og løse opgaver, og de oplevede, at det var lettere for eleverne at komme til orde i onlineundervisningen, skriver Skolebørn.

"Jeg håber, at skolerne vil blive ved med at holde fast i de gode erfaringer, så corona ikke kun bliver en negativ oplevelse, men også en anledning til at stoppe op og overveje, hvordan vi gør tingene i folkeskolen", siger formanden for forældreorganisationen Rasmus Edelberg. 

Powered by Labrador CMS