Eksamen i billedkunst kan nu aflyses til vinter. Men det er ikke nok, mener den faglige forening.

Faglig forening vil også have aflyst sommerprøver

Det er fint, at de nært forestående vinterprøver i billedkunst nu kan aflyses, men det er ikke nok, mener Lykke Andersen, formand for fagets faglige forening.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På sociale medier er der stor opbakning til blandt billedkunstlærere til beslutningen om, at vintereksamen i valgfaget nu kan aflyses. Et facebookopslag fra Lykke Andersen, formand for Danmarks Billedkunstlærere, om netop dette er blevet delt i adskillige fora for billedkunstundervisning, og kommentarerne er i skrivende stund udelukkende positive.

Lykke Andersen fortæller i samme opslag, at foreningen i sit høringssvar til den hastebehandlede bekendtgørelse har givet udtryk for, at man undrer sig over, at Undervisningsministeriet sleet ikke har forholdt sig til de prøver, der er planlagt til maj og juni 2021.

Billedkunstlærer: Næsten umuligt at forberede eleverne til prøve

"Vi har anbefalet, at sommerterminen også blev en del af bekendtgørelsen, så lærerne allerede nu vidste, hvad de havde at rette sig efter".

Især i facebookgruppen 'Billedkunst som valgfag', som har over 2000 medlemmer, har Lykke Andersens indlæg genereret svar, og her er opbakningen til at fortsat at presse på for at få aflyst sommereksamen stor. Som en lærer fra en nordjysk kommune skriver:

"Rigtig fint at presse på ift sommerprøverne. Lige nu er mine elever hjemsendt igen, de har mildest talt ikke haft de bedste betingelser for at gå til deres allerførste prøve."

Minister vil give skoleledere lov til at aflyse valgfagsprøver

Læs mere

Opslag og kommentarer i Facebook-gruppenBilledkunst som valgfag

Powered by Labrador CMS