Blog
0   12

Skal der være prøver i de praktisk-musiske valgfag?

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I de praktisk-musiske valgfag gør elever og lærere sig klar til at gå til eksamen. Det er en stor mundfuld.

Prøvebekendtgørelsen for nogle af fagene kom sent, så de første mange måneder var der ikke noget helt konkret at forbedre sig ud fra.

Da alle så var kommet godt i gang, der var et mål, og undervisningen begyndte at køre, kom Corona og skolerne blev lukket ned. På nogle skoler blev der kun undervist i dansk, matematik og engelsk, mens andre skoler også havde humanistiske fag på skemaet. Men valgfag var tyndt repræsenteret, selvom der var lærere som lavede en ugentlig opgave til valgholdene. Og som i alle andre fag i skolen, var der børn, som var ihærdige og fik løst opgaverne og måske lidt mere til, og andre børn fik intet lavet.

Ledelsesopgave

Egentlig er det ledelsens opgave, at eleverne får de timer, som de skal have, også i valghold. Det bliver også forvaltet meget forskelligt ude på skolerne. På nogle skoler – jeg tror mange – er der sat en stor sort streg over de timer, eleverne mistede under Corona. Vi er videre, der er mange andre ting på dagsordenen.

Artiklen fortsætter under banneret

På enkelte skoler er emneuger blevet omlagt til valgholdene, men hvor timerne til lærerne kommer fra, ved jeg ikke. Og så er der de skoler, som midt i skoleåret har planlagt rullende valgholdsfredage.

Lige nu er der skoler, der lukker ned igen. På vores skole har 7. og 9. klasserne været væk i små 14 dage lige før efterårsferien.  I Nordjylland er 5 – 8 klasse sendt hjem igen i 4 uger. Det giver igen huller i undervisningen.

De første skoler har prøver inden jul. Efter jul er skemaet planlagt til for eksempel 7. klasserne. Skoleåret er planlagt, det er næsten umuligt at lave om på.

Men lige nu skal prøverne gennemføres. Måske skulle det gøres frivilligt, måske skulle det bare aflyses.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
800 andre er allerede tilmeldt