Blog
1   9

Eventyrværksted - Lær at fortælle kreativt for børn

Abonner på nyt om Historiefortælling i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En inspirationsbog, som kan bidrage til fortælleglæde og engagement i undervisning og samvær i indskolingen.

Jeg har tilbragt en formiddag med at læse og kigge på kryds og tværs i historiefortæller, Anette Wilhjelm Jahns flotte inspirationsbog ”Eventyrværksted – Lær at fortælle kreativt for børn” – Og jeg er begejstret og inspireret.

Alle kan fortælle eventyr!

Bogen bekræfter og underbygger den påstand, at alle kan fortælle eventyr for og med børn, og at det slet ikke er svært at komme i gang med det, hvis man har lyst. Anette anbefaler ”lystmetoden”, som i denne sammenhæng handler om lysten til at fortælle og lytte til eventyr.

Hvordan kommer du i gang?

Artiklen fortsætter under banneret

Hun foreslår, at du starter med et kort eventyr, som du kender i forvejen og allerhelst, at du starter med et af din egen barndoms yndlingseventyr. Dyrk de indre billeder du allerede har af eventyret og sæt flere detaljer og udtryk på efterhånden, som du øver dig og fortæller den for dine børn.

Masser af ideer til at komme videre!

For dig, som tager springet som ny indskolingslærer eller som måske allerede anvender eventyrfortælling i din undervisning og dit samvær med børn, så indeholder Anettes bog et væld af ideer til øvelser og metoder, som du kan anvende eller tilpasse dine egne ønsker og behov.

Praktisfortællinger og inspiration

Bogen er fyldt med praksisfortællinger og illustrative foto, primært fra daginstitutioner, men erfaringerne og de pædagogiske muligheder, som eventyrfortælling rummer, kan efter min opfattelse meget let inspirere og komme til nytte i børnehaveklassen og i skolens mindste klasser.

Du skal ikke lade dig imponere - fortæl selv !

Hvis man har oplevet Anette Wilhjelm Jahn eller en af de andre professionelle eventyrfortællere optræde for børn. Ja, så kan man som almindelig fortællende lærer eller pædagog godt blive så imponeret, at man selv føler sig helt utilstrækkelig og begrænset. Men, som det er med sang, dans og mange andre af livets kunster, så kan man sagtens have stor glæde og nytte af at synge og danse, uden at man behøver at være mestersanger eller mesterdanser.

Lystmetoden i praksis

Og alt imens man øver og udvikler sig efter Anettes ”lystmetode” og lader sig inspirere af hendes bog, så vil jeg påstå, at man kan komme ganske langt og have det rigtig sjovt og muntert i mellemtiden sammen med sine børn.

Del dine eventyr fortælle erfaringer!

Hvis du allerede kender Anette Wilhjem Jahns bog, håber jeg du vil dele dine erfaringer her i bloggen, og har du ikke kigget i den endnu, så giver jeg bogen min varmeste anbefaling.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.667 andre er allerede tilmeldt

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
784 andre er allerede tilmeldt