Børnehaveklasse
1   3

Aarhus vil give forældre lov at udsætte skolestarten

Mens partifællerne på Christiansborg fortsætter med at lægge pres på regeringen, har rådmand i Aarhus Thomas Medom (SF) nu taget sagen i egen hånd og lægger op til, at skolelederne skal give familier lov til at vente et år med skolestarten, hvis de ønsker det.

"Forældre kender deres barn bedst, og derfor skal forældrene have en stærkere stemme, når der skal træffes beslutning om give et barn et ekstra år i børnehaven. Et ekstra år kan være med til at gøre børnene mere modne og klar til en god skolestart", siger rådmand for Børn og Unge i Aarhus Thomas Medom i en pressemeddelelse.

Hvis forældrene mener, at deres barn skal vente et år med at starte i skole, skal skolelederen ifølge loven foretage en konkret og individuel vurdering af barnets skoleparathed.  Skolelederen skal således vurdere, om der er særlige forhold ved barnet, der gør, at skolegangsudsættelsen trods forældrenes ønske ikke bør godkendes, men hvis byrådet vedtager forslaget, skal skolelederens udgangspunkt være, at forældrenes ønske skal følges. Det er dog også en forudsætning, at barnet har plads i en børnehave, og at børnehaven udarbejder en pædagogisk handleplan for at styrke barnets forudsætninger for skolestart. 

"Børn er forskellige, ligesom synet på dem kan være, men det afgørende er her, at forældre som udgangspunkt vil få imødekommet deres ønsker. Jeg tror, at det vil skabe mindre konflikt, mere forståelse, og færre bump på vejen til en bedre skolestart for børnene", siger Thomas Medom.

Aarhus Kommunes daglige ledelse, Magistraten, har indstillet forslaget til godkendelse.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
611 andre er allerede tilmeldt