Blog
1   14

Mentorordning i praktikken

Abonner på nyt om Praktiklærerforeningen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mentorordninger giver mest value for money, vurderer professor emeritus Jens Rasmussen i artiklen på Folkeskolen.dk d. 19.september 2020

Denne overskrift fik mig til at reflektere over den ordning og gode erfaringer vi har gjort os på vores skole med lærerstuderende og mentorordning:

Hvordan støtter vi den studerende gennem praktikforløbet?  

Artiklen fortsætter under banneret

Den studerende kan møde flere praktiklærere i løbet af praktikken. Hvem samler trådene? Hvem tager hånd om de udfordringer, der opstår undervejs? Og ikke mindst, hvem hjælper den studerende med at finde fokuspunkter for næste praktikniveau? Disse opgaver løses meget forskelligt på skolerne.

Jeg har gode erfaringer med den gode gamle mentorordning, som engang var obligatorisk i vores praktikområde.

Den studerende møder hos os en mentor, der ikke er praktiklærer for den studerende, i et møde med en dagsorden i starten af praktikken og i slutningen. Her snakkes om evt. tidligere praktikforløb, hvad gik godt og hvad skal der fokus på. Vi bevæger os også på det personlige plan og støtter om nødvendigt med råd og vejledning. Jeg oplever nogle studerende, der får løftet sig selv og deres praksis op i et helikopterperspektiv og bliver bevidste om deres handlinger og virke. Jeg afslutter altid praktikken med at få dem til at reflektere over, hvilke fokuspunkter der skal arbejdes videre med enten i næste praktikforløb eller som nyuddannet lærer. Jeg er selv bevidst om at en mentor oprindelig ikke bliver pålagt; men tilvalgt. Alligevel har jeg oplevet at blive kontaktet af en tidligere 2.niveau studerende 2 år efter han afsluttede sin praktik hos os. Han havde brug for et godt råd i forhold til videre uddannelse og følte det naturligt at spørge mig til råds.

Mentorordningen, er en prioritering som min skole vægter højt, ikke mindst pga. de gode evalueringer de studerende hvert år giver på dette område.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
251 andre er allerede tilmeldt