Blog
0   5

Tegninger

Abonner på nyt om Hans Krab Koed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Islam i religion handler ikke om tegninger, men om saglig fokus

Som censorformand i religion vil jeg ikke sige noget om, hvad man skal vise. Derimod vil jeg sige, det er den enkelte lærers opgave at tilrettelægge sin undervisning, så det konkrete fag bidrager til at opfylde Folkeskolens §.

Når jeg underviser i islam, er det ikke min opgave at følge mediernes lyst til sensation, min opgave er at præsentere et nuanceret billede af islam. Vise islams kilder, vise hvordan islam er fortolket forskelligt op gennem historien og i forskellige lande og kulturer. Jeg skal også undervise om de teologiske argumenter for de forskellige tolkninger. Hvis jeg viser tegningerne, vil fokus straks flytte sig og undervisningen skride over i noget meget emotionelt. Der er simpelthen ikke tid til at vise de tegninger. Det er ikke forbudt. Vi har ytringsfrihed, men ikke pligt til ytringsfrihed. Vi har pligt til oplysning. Og ja, jeg tør da heller ikke vise tegningerne, men har heller aldrig brugt tid på at vise Jens Jørgen Thorsens billeder af Jesus med ståpik.

Altså kære lærer find selv ud af, hvad der er vigtigst at bruge den kostbare tid på at vise for at nå dine mål. Og ja, det er ok at være bange

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.113 andre er allerede tilmeldt