Debat
0   1

Ligestilling i historie - ? Webinar på eTwinning

Hvad sker der med historieundervisningen, hvis man arbejder ud fra en præmis om, at kvinders og mænds erfaringer er lige vigtige, når eleverne lærer om et emne ? Hør svaret fra den britiske historielærer Susanna Boyd på webinar 28. oktober på den europæiske platform eTwinning.

Susanna Boyd stiller spørgsmålene; Hvad sker der, hvis vi fortsætter med at ignorere kvinders historie? Hvordan undgår vi at forstærke forestillingen om at kvinders erfaringer og synspunkter ikke har betydning og ikke er værd at lytte til?

Hvad betyder den manglende viden om kvinders historie? På det sidste spørgsmål svarer hun, at man risikerer, at man laver fejlagtige og overfladiske antagelser om kvinder og deres betydning. 

Artiklen fortsætter under banneret

Susanna Boyd, som underviser i det der svarer til udskoling og gymnasie, har i stedet skabt en inkluderende undervisning - som på sin vis ‘disrupter’ narrativet omkring den traditionelle historieundervisning.

På onsdag 28/10 vil Susanna Boyd fortælle om sine overvejelser og undervisningsmetode på eTwinning-platformen. Lærere fra hele Europa kan være med -så længe, der er plads!  Registreringen foregår 30 minutter før start, dvs  fra kl. 17.30 på dagen. Det kræver, at man er registreret på eTwinning for at kunne tilmelde sig. 

 

eTwinning er en gratis EU-baseret platform for lærere, pædagoger og andet pædagogisk personale på skoler og institutioner. Her kan man møde og danne netværk og udveksling med lærere (også i samfundsfag og historie) og pædagoger fra over 40 forskellige lande. Det giver mulighed for at lave samarbejdsprojekter med sine elever.  

eTwinning er uden kommercielle interesser og samtidigt GDPR-sikkert for brugerne.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.543 andre er allerede tilmeldt