Blog
1   17

Materialer til engelskforløb om The USA (del 1)

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Corona, stigende smittetal og skærpede restriktioner. Det fylder, og det tager fokus og tid fra kerneopgaven. Forberedelsestiden forsvinder mellem fingrene på os, og det både stresser og frustrerer. Derfor rækker jeg nu en hjælpende hånd ud til alle mine engelsklærerkollegaer i det danske land: Materialer til et forløb om USA - tag, hvad du kan bruge. You’re welcome!

Foto: flickr.com/Mike Mozart

For et par måneder siden søgte en engelsklærerkollega i facebookgruppen Engelsklærernes Lounge nogle idéer til et forløb om Music i udskolingen. Jeg havde en masse liggende til netop dette emne, og jeg sendte derfor hele baduljen til læreren. Tråden gik efterfølgende amok! Rigtig mange andre lærere var nemlig også interesserede i mine materialer, og jeg endte med at sende det til over hundrede lærere rundt omkring i Danmark. Selvom det var et kæmpe arbejde, så gjorde det mig også glad og stolt, at jeg kunne hjælpe. Det fik mig til at huske på, at jeg skal dele nogle flere undervisningsforløb, -materialer og -idéer med jer alle herinde på bloggen.

Undervisningsforløb om USA

USA er et emne, som jeg ofte vender tilbage til i min undervisning. Jeg følger sjældent ét undervisningsmateriale eller én portal slavisk, men sammensætter et forløb med udgangspunkt i de elever, jeg underviser; deres ønsker, behov, niveau - samt mit eget humør og tidens ’trend’. Ofte bruger jeg en basistekstsamling, som jeg så supplerer med alt muligt andet. I flere USA-forløb har jeg benyttet mig af kapitlet The USA fra Crossroads 9, som jeg af gode grunde ikke kan dele med jer her, men jeg tænker, at I selv kan finde andre tekster alt efter, hvad I har adgang til på jeres skole.   

Artiklen fortsætter under banneret

Materialer til fri afbenyttelse

Derudover har jeg produceret noget selv, som jeg her vil dele med jer. Materialerne er lavet til udskolingen, men kan sikkert også bruges på mellemtrinnet (måske med enkelte justeringer).

  • Før- og eftertest med 46 blandede spørgsmål
  • Quiz og byt (24 spørgsmål og svar) til udprint og udklip
  • Find someone who…
  • Jeopardy (fem emner, i alt 25 spørgsmål)
  • Opgaver til filmen ”Forrest Gump”

Jeg kan kun dele fem filer i hvert indlæg, men de resterende kan hentes her:

  • Spørgsmål til teksten fra Blue Cat for ottende om Forrest Gump
  • Opgave om public holidays
  • Opgave om Famous Americans (plakat med billeder) + svar

Rigtig god fornøjelse med materialerne - og skriv endelig, hvis I har spørgsmål til noget af det 😊


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.813 andre er allerede tilmeldt