Blog
0   2

Ja tak til at DLF tager medansvar for efteruddannelsen

Abonner på nyt om Jan Frejlev tænker højt i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I årtier har efteruddannelse været en gøgeunge i lærerlivet. Kommunerne løfter ikke ansvaret. Ingen lærer er garanteret, at arbejdsgiverne interesserer sig for om, at alle lærere får løftet deres kompetencer. Hvis DLF går ind på efteruddannelsesområdet skal det være for alle medlemmer.

Jeg synes, at det er en god ide, at DLF tager medansvar for at medlemmerne kan blive efteruddannet. Alt for mange lærere må nøjes med at gøre sig dygtigere via egen praksis og kollegasamarbejde. Det kommer man langt med. Over tid skal der også hældes ny viden, nye tankerredskaber og metoder ind i selv den bedste lærer. Kommunerne forstår ikke, at efteruddannelse er en del af en god personale politik på skoleområdet. Det kommer ikke til at ændre sig.

Det vil være bedst, hvis DLF udbyder kurser, som har så meget faglig tyngde, at det giver ETCS, fordi det både dokumentere den faglige tyngde i kurserne, og det giver et lille lønloft. 

Artiklen fortsætter under banneret

Kommunerne har alt for længe forsømt at opdatere lærernes faglige niveau. Alt for mange penge er spildt på effektløse kurser. Jeg har været lærer i mere end ti år, og jeg har fået et ekstra linjefag,  og et årskursus i forrige årtusind. Ved siden af har jeg været priviligeret og i perioder været tillidsrepræsentant for kolleger. De kurser, som jeg deltaget i DLF-regi har suverænt været de bedste kurser i min lærertid. Der er ingen tvivl om, at DLF har viden og indsigt til at løfte opgaven.

Selvfølgelig har jeg også deltaget i en perlerække af korte inspirationskurser, hvor indholdet sjældent kunne bruges i virkeligheden, fordi kurset var kort og indholdet overfladisk. Især i årene omkring iværksættelsen af skolereformen stak det helt af. Enorme summer blev spildt på kurser, som primært havde den effekt, at politikerne kunne dokumentere, at de investerede i et fagligt løft af lærerne. Jeg ønsker ikke at hænge nogen kursusudbydere ud, fordi de tilbød blot det, som kommunerne havde bestilt. Det vil være spild at medlemmernes penge, hvis DLF går ind i markedet for korte kurser. Det marked er mættet.

Min konklusion: Ja tak - til DLF-kurser med faglig tyngde. Nej tak - til flere små kurser. Ja tak - til DLF-kurser for alle medlemmer over tid.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ