Blog
2   10

Mundbind og visir

Abonner på nyt om Jan Frejlev tænker højt i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Debatten om lærerne må bære mundbind og visir er både relevant, og samtidigt en afsporing af fokus på, at sundhedsstyrelsen ikke har opdateret retningslinjerne for folkeskolen i lang tid.

I nogle kommuner spørger lærerne forgæves om lov til at bære mundbind og visir i undervisningen. Det er et relevant krav ,som ikke bør afvises af KL udelukkende pga. Sundhedsstyrelsen forældede retningslinjer. Corona-pandemien udvikler sig hele tiden, og man svigter lærerne, som er med i frontlinjen af smitten.

Det er for billigt og ufølsomt, når A-holdet af beslutningstagere i det politiske og administrative lag, som arbejder hjemmefra, dikterer, at lærerne i frontlinjen skal arbejde i iltfattige, tætpakkede klasselokaler, hvor luftfugtigheden er langt over 60% sidst på dagen, og hvor rengøringsstandarden er uhyre svingende.

Artiklen fortsætter under banneret

De,t ufølsomme ligger i den manglende forståelse for det følelsesmæssige pres som corona-situationen har lagt på lærerkorpset siden marts 2020. Appellen om at udvise samfundssind og diverse taksigelser hist og pist er i værste udtryk for elendig mandskabsbehandling. I kriser virker det bedre, at vise at mener det end at sige det.

Danmarks Lærerforening kunne sagtens gå lidt skarpere og mere præcist ind i problemstillingen end blot at støtte lærere, der vil bruge mundbind. Det er vores fysiske og psykiske arbejdsmiljø, der vakler.

Kræv fx ret til betalt Corona-orlov for de mest udsatte.

Kræv højere rengøringsstandarder.

Gør op med, at skoler har lov til mangelfuld ventilation i en tid med luftbåren smitte.

Personligt har jeg ikke lyst til at arbejde med mundbind og visir - Jeg vil føle mig som skurken Bane i Batman eller som pilot på rumskibet i Alien - den afstand til eleverne har jeg ikke lyst til . 

Dog har jeg empati og forståelse for kolleger, som har det anderledes.

Hvad siger I? Kan I nøjes med at få lov til at bære mundbind og visir?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ