Blog
0   13

Fastholdelse i sosu

Abonner på nyt om Forskning og sosu-uddannelsespraksis i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Fastholdelse af hvad?

 Diskussionen om fastholdelse af elever i social- og sundhedsuddannelsen er for en stor del præget af statiskse undersøgelser og forskning i hvordan man  kan "spotte" frafaldstruede elever, med henblik på at sikre en høj gennemførelse.  

Fastholdelsesdiskursen rummer i min optik et politisk paradoks. På den ene side afspejles en kvantitativ målsætning om at flere unge skal have en uddannelse og at flere skal gennemføre en social- og sundhedsuddannelse. På den anden side en kvalitativ målsætning om  flere dygtige og kompetente hænder i velfærdssektoren.  Et paradoks der nok alligevel ligger langt ud over  denne blog at håntere...:)  Lad os istedet udfordre fastholdelsesdiskursen med et pædagogisk indhold. Hvad er det  vi som profesionelle uddannere ønsker at fastholde? - Er det mon elevernes motivation for læring ? Er det mon elevernes glæde og stolthed ved faget eller elevernes engagement i egen læring.   

Artiklen fortsætter under banneret

Lad os først undersøge hvad eleverne har behov for fastholde. Dernæst spørge os selv hvad vi som professionelle kan gøre for at imødekomme dét som eleverne har brug for at fastholde, for at blive dygtige og kompetente velfærdsmedarbejdere. Måske er der brug for at vi som professionelle tænker fastholdelse på nye måder ?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Netværket Sosu-undervisere er for alle, som underviser på social- og sundhedsskoler eller har interesse for området. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
131 andre er allerede tilmeldt