Debat

Hvordan kan min søn slippe for psykiske overgreb fra sin mor?

Hvornår har skolen og andre institutioner underetningspligt overfor forældrefremmedgørelse og hvordan opdager man det? Min beretning om at sidde på den forkerte side af bordet.....

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har en søn på 10 år, som jeg ikke har set siden november 2018. Jeg savner ham ustyrligt meget, og hver gang jeg kontakter ham, bliver han udsat for psykiske overgreb fra sin mor  – Han bliver udsat for forældrefremmedgørelse i ekstrem grad (kategoriseret sådan). Sidst jeg så ham, udenfor den retssal hvor jeg mistede min forældremyndighed, ville han ikke stoppe med at kramme mig og ville ikke give slip.

Min søns mor har taget brug af beskidte skilsmissemetoder siden vi blev skilt i ’14. Derudover har hun tiltagende brugt forældrefremmedgørelse som våben til at skille min søn og jeg fra hinanden. Min søns mor dyrker et had til mig i min søn. I sidste måned sendte jeg en invitation til ham til mit kommende bryllup med min kæreste og min søns bonusmor. Den invitation sendte min ex-kone tilbage til os, hvor min søn som jeg ikke har set i 2 år, tilbage med hadske beskeder. Han skrev ”Dad you have been an asshole”, “You are not my dad”, “You are the worst dad” og en tegning af mig, hvor der hænger en ”nuke” (atombombe) over mit hoved og der er tis og afføring omkring mig og der står ”go to hell”. Efter sådan et brev bliver jeg utrolig ked af det – men jeg ved, at han bliver brugt som talerør og hadet til mig ikke er fra min søn, men fra hans mor.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hader min ex-kone mig?

Som sådan tror jeg ikke, at min ex-kone hader mig. Det var hende der efterspurgte en skilsmisse i ’14 og har giftet sig med sin hemmelige elsker, efterfølgende. Hvis jeg skulle gætte på et motiv, vil jeg tro, at det er misundelse som gør, at hun på trods de psykiske skader hun påfører min søn, fortsætter med at kører en eller anden form for vendetta mod mig som person.

Det er over 4 år lykkes min ex-kone at fratage mig min forældremyndighed, ødelagt vores samvær og gøre min søn til en mor-afhæng dreng som er bange for, at hans mor dør, hvis han er væk fra hende. Det betyder, at han har isoleret sig i hjemmet og vil ikke i skole, lege med kammerater og gå til sport. Kort fortalt mistrives min søn alene på grund af den mor, han har været uheldig at få.

Tabu

Personligt har det været et tabu for mig, at tale om tabet af forældremyndighed. Tilbage i tiden var det kun forældre der drak, tog stoffer eller ikke kunne forsørge deres børn som mistede deres forældremyndighed og den kategori ville jeg absolut ikke sammenlignes med. I dag er situationen noget anderledes. Hvis man som bopælsforældre vil skille sig af med den anden forældre, skal man bare følge de ”beskidte skilsmissemetoder” manualen. Man skal kører en konflikt med samværsforælderen, lave falske beskyldninger om mistrivsel, psykisk og fysisk vold så vinder man forældremyndigheden i retten – det er på trods falske beskyldninger og beskyldningerne kan modbevises.

Det store dilemma - Catch 22

Jeg skulle have været i retten i foråret for at få mit samvær tilbage med min søn. Dommeren lovede mig, at jeg vil få samvær bare jeg mødte op. Problemet er bare med den sag – des mere jeg ser min søn, des mere mere bliver han udsat for psykiske overgreb fra sin mor. Jeg påviste overgrebene i retten men beviserne blev ignoreret. Samværet med min søn vil betyde psykiske overgreb i sådan en grad, at han vil mistrives så meget, at han ikke vil komme i skole, få venner og komme til at dyrke en eller anden form for sport. Min ex-kones had vil vokse i ham i sådan en grad, at jeg indirekte vil være medskyldig i disse overgreb. Dilemmaet er så – skal jeg slippe og håbe på, at min ex-kone glemmer mig eller skal jeg holde ved og håbe på, at den indflydelse jeg kunne give ham vil pege i retningen af en god ungdom og blive en god voksen? Efter lange snak med psykologer, familien og min hustru tog jeg beslutningen om, at trække mig og håbe på, at overgrebet stoppede og han i fremtiden vil blive nysgerrig på, hvem sin far er og opsøge mig. Men på trods af min tilbagetrækning, så fortsætter min ex-kone med at fyld min søn med had og forældrefremmedgørelse.

Retten siger god for overgrebene

Jeg har været aktiv på internettet for at finde ud af, hvad og hvorfor det er muligt at være den destruktive forældre og alligevel vinde børnene i retten? Jeg har skrevet på ”foreningen fars” hjemmeside og Facebook og været i kontakt med ”projekt peacemaker”. Derigennem har jeg fundet ud af, at jeg absolut ikke er den eneste der har været igennem turen. Turen igennem retssystemet og familieretten, hvor moderen lyver og bedrager sig igennem systemet, i en bestemt rækkefølge, har fået tilnavnet ”beskidte skilsmissemetoder” og resultere i, at barnet tilfalder moderen og fjerner faderen helt ud af barnets liv. Den præcis vej til disse beskidte skilsmissemetoder er beskrevet på hjemmesiden ”morsmanual.dk”.

Sag ud over det sædvanlige

Det jeg har skrevet her, mangler en masse detaljer – men skulle jeg indvie i alle de ondskabsfulde løgne og manipulationer har jeg stof nok til en hel bog. Min beretning handler ikke om min ex-kone men om mit søn og det svigtende retsvæsen som tillader disse enorme svigt af børnene og samværsforældrene. Min sag er ud over det sædvanlige. Der er mere ondskab, ligegyldighed, dramasøgende adfærd fra min ex-kone end normale mennesker vil udsætte andre mennesker for. Hun har en sygdom, der måske kan forklare det (redigeret 19/10, red.) Hvilket igen! henviser til statens prioriteringer i forhold til disse børnesager.

Forældrefremmedgørelse

Denne form for psykologisk krigsførelse mod den anden forældre er ikke bare ondt det har også store konsekvenser for børnene, på længere sigt. Børn som bliver udsat for disse psykiske overgreb får, ifl. Dr. Craig Childress, dybere psykiske sår et barn som har været udsat for sexuelle overgreb. Den danske stat/retssystemet er ikke klar til at håndtere disse sager endnu og har ikke sat sig ordentligt ind i denne ”problematik”.

Dr. Craig Childress beskriver 8 overordnet metoder for udøverne af forældrefremmedgørelse benytter sig af. Hvis dit barn bliver udsat for 1-3 af disse metoder er det let forældrefremmedgørelse. 4-6 af disse metoder er moderat til stærk forældrefremmedgørelse og 7-8 af disse metoder er ekstrem forældrefremmedgørelse.

Min søn er udsat på ekstrem forældrefremmedgørelse og agere også herefter og spørgsmål som jeg startede med ”Hvordan kan min søn slippe for psykiske overgreb?”. Sådan som retssystemet er sat sammen i dag, så kan jeg intet gøre – jeg kan bare se på, at min søn langsom bliver brudt ned. Ifølge statistikkerne, så er der en meget stor chance for, at han vil blive anbragt på en institution eller bliver kriminel pga. denne barndom han oplever. Følelsesmæssigt kan han ikke udvikle sig fordi der er så mange følelser der er forbudte og den påvirkning han bliver udsat for gør, at han ikke kan mærke sine egne følelser – det resultere i at han enten bliver voldsomt udadreagerende eller apatisk. Når jeg skriver denne sidste sætning, så græder jeg indeni – Min dejlige, kloge og kærlige søn bliver ødelagt og jeg kan ikke gøre en skid ved det. Til tider forstå jeg godt, at det slår klik for nogle fædre – den magtesløshed og den modstand som er bygget på løgn og bedrag og de konsekvenser det har for min søn….. og alle de andre børn som er ladt i stikken.

Jeg er ked af, at jeg ikke har nogen løsning på disse forfærdelige overgreb der er på vores børn. Men jeg kan oplyse om problemet og håbe på, at vores politikere vil kikke i denne retning – gerne inden det er for sent for min søn. Held og lykke derude – jeg håber det går bedre for jeres børn end det går for min.

/Steffen, Laurits' far

Jeg har vedhæftet nogle links til

En lille film om emnet

https://www.youtube.com/watch?v=cYV8GBrJv9k

Dr. Craig Childress video 4/4

https://www.youtube.com/watch?v=pI3MfThrZoU

En video om en person som har oplevet forældrefremmedgørelse på egen krop… og oplever nu, at det også sker ved hans egne børn.

https://www.youtube.com/watch?v=fs2i3_kgRmk

Powered by Labrador CMS