Anmeldelse Billedkunst
0   41

Hænderne i leret - med ført hånd

Hvorfor fandtes hæfter som dette ikke, da jeg som helt ung lærer uden kendskab til ler, brænding, glasering og så videre startede med at undervise i billedkunst? Det kunne have sparet mig og mine tålmodige elever for revnede lergenstande og dyrt indkøbte ovnplader, hvor elevernes fine ting hang fast.

1:1 - inspireret af Rose Eken

Fakta


Titel
1:1 - inspireret af Rose Eken


Temakasse: 899 kroner + fragt. 30 elevhæfter til temakassen: 875 kroner + fragt

Forlag
Cerama

At arbejde med ler i billedkunst- eller håndværk og design-undervisningen afskrækker nogle lærere. Meget kan gå galt undervejs både i udformningen, tørringen, brændingen og ikke mindst i glaseringen. Med Ceramas nye inspirationshæfter og temakassen 1:1 - inspireret af kunstner Rose Eken klædes du godt på, hvad enten du er en gammel keramikrotte, der leder efter nye kreative ideer, eller du slet ikke er uddannet inden for faget eller har arbejdet med ler før.

Artiklen fortsætter under banneret

Inspirationshæftet 1:1 - inspireret af kunstner Rose Eken er ét af flere elev-/lærerhæfter til brug i folkeskolen, som Cerama har udarbejdet. Dette hæfte er inspireret af den danske samtidskunstner Rose Ekens værker. Gennem fem temaer arbejder eleverne sig ind i kunstnerens univers, men hele tiden med afsæt i sig selv og eget “Hvem er jeg?”-arbejde.

Fordi Ekens værker er miniatureudgaver af alt omkring hende (Matadormix, tandpastatube, boremaskine men mere) i en ikke fast måleskala tvinges eleverne heller ikke ind i et krav om millimeterpræcision, men kan arbejde ud fra skabertrang og eget ståsted.

Samtlige idéforslag og opgavebeskrivelser er så enkle og præcist formuleret, at alle kan være med - også selvom eleven ikke er en stærk læser. Med ført hånd ledes både lærer og elev gennem lerarbejdets mange processer, og alle fagbegreber forklares letforståeligt - udgangspunktet er ikke, at læreren er dus med ler, nærmere tværtimod. Sikke en befrielse.

Temakassen indeholder ud over et klassesæt hæfter også ti kilo ler, tre penselglasurer og fire keramikredskaber. Det er dog ikke tanken, at en klasse vil kunne klare sig med dette alene, hvorfor der må tænkes i et supplement af både ler og redskaber, hvis lerarbejdet skal lykkes i en hel klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.772 andre er allerede tilmeldt

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.333 andre er allerede tilmeldt