Hos os bliver du klog på arbejdsmarkedet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I løbet af dine 12 måneder får du et indgående kendskab til de centrale arbejdsgange, der hersker på Christiansborg. Arbejdsgange, der nogle gange betyder, at de mest åbenlyse problemer forbliver problemer. Eller arbejdsgange, der andre gange fører til løsninger, der skaber nye problemer. Du finder ud af, at politikerne på Christiansborg bestemmer mindre, end du tror. Og at embedsværket spiller en større rolle, end du tror - og så kommer du til at finde ud af, at politikerne og forvaltningerne i landets 98 kommuner også spiller en markant rolle for, hvordan landspolitikken former sig ude i virkeligheden.

Du får også en uddannelse i at forstå, hvordan det danske arbejdsmarked er bundet op af aftaler mellem fagforeninger og arbejdsgivere. Og hvordan der omkring enhver stor samfundsinstitution er et væld af interesseorganisationer, der alle spiller betydelige roller.

Hos os kan vi altid hjælpe dig med at finde den helt rette forsker med det helt rette speciale, og vi kan vise dig, hvor du finder de mest relevante tal, og så er det ellers op til dig at finde ud af, hvad du vil gøre med dem.

Vi vil være der for dig

Og det der med hjælp kan du generelt forvente en god portion af. Vi klæder dig altid grundigt på til enhver opgave, og alle på redaktionen føler et ansvar for at hjælpe dig med stort og småt. Og nej, vi forventer ikke, at du på forhånd er et geni på hverken folkeskolen eller politik. Det bliver du naturligt med tiden.

Vores redaktion er bygget op om vores to platforme. Vores nyhedssite folkeskolen.dk og vores magasin Folkeskolen, der udkommer hver anden uge. De to platforme giver vidt forskellige muligheder og arbejdsgange, og du får et halvt år på hver platform.

På nettet lærer du at skrive dagsaktuelle nyheder. Her kommer du hver dag hurtigt udover rampen og skriver i snit en artikel om dagen. På bladet får du mulighed for at arbejde med lidt længere deadlines, der giver mulighed for mere dybdegående research. Og så lærer du at tilpasse dine historier til det antal tegn, du får udstukket af din redaktør.

Vi bliver snart pænere

Som du nok allerede har lagt mærke til, trænger folkeskolen.dk til et gevaldigt ansigtsløft. Sådan et løft er langt om længe bestilt, så vi regner med at kunne lancere et nyt (og langt flottere) site i løbet af din praktiktid. Det samme er i øvrigt også lige sket for magasinet, der siden januar har skiftet både udtryk og størrelse. 

Sådan kommer vi helt tæt på læserne

Vi har desuden igennem flere år arbejdet på at udvikle os som nichemedie ved at komme så tæt på vores læsere som overhovedet muligt. Det har ført til, at vi har udviklet undersider på folkeskolen.dk, vi kalder for faglige netværk. Hvert netværk er til for en specifik gruppe af vores læsere, og her kommer vi helt tæt på deres faglighed. Her skriver vi her fx direkte til matematik-, billedkunst- eller idrætslærerne - og ambitionen er, at vores univers får læserne til at interagere med hinanden.

Vi arbejder løbende på at skabe flere faglige netværk, og vi er nu oppe på 24. Med de faglige netværk kommer vi som medie tættere på vores læsere, og vi kommer tættere på, hvad der sker ude på skolerne. Som praktikant får du også ansvaret for at skrive og videreudvikle på konceptet, så vi bliver endnu skarpere på, hvordan vi kan skabe værdi for vores læsere.

Vi går meget op i, at når vi siger, at vi tager din udvikling seriøst, så mener vi det faktisk. Vi har derfor udviklet læringsdage, vi selv er ret stolte af. En gang om måneden sidder du og din medpraktikant en hel dag sammen en journalist eller redaktør med ét for øje: at blive klogere på et journalistisk redskab. Og uden at sige for meget, kan vi da fortælle, at du bl.a. bliver skarpere til tal, spørgeskemaer, ideudvikling og podcast.   

Powered by Labrador CMS