Arbejdstidsaftale A20
0   28

Vallensbæk: Ny arbejdstidsaftale hjælper os til bedre forhold

I Vallensbæk vil kommunen ikke forhandle en lokal arbejdstidsaftale med lærerkredsen. Det har en central arbejdstidsaftale ikke ændret på. Men arbejdstidsaftalen hjælper lærerne til bedre arbejdsforhold, mener kredsformanden.

I Vallensbæk har kommunen ikke ønsket at forhandle en lokal arbejdstidsaftale med kredsen. Det har den centrale arbejdstidsaftale, der blev indgået i august ikke ændret på, fortæller kredsformand Merete Randskov.

"Har aftalen gjort det sværere for os at få en lokalaftale? Ja, det tror jeg. Var vi tættere på at få en lokalaftale, før den centrale aftale kom, nej", lyder det umiddelbare svar fra kredsformanden.

Artiklen fortsætter under banneret

Men selv om den centrale aftale ikke bringer kredsen tættere på lokale forhandlinger med kommunen, så er hun ikke i tvivl om, at den kommer til at gøre en positiv forskel for lærernes arbejdsvilkår i Vallensbæk.

"Den kan hjælpe os til at få nogle bedre arbejdsforhold. Der er mange ting omkring samarbejde, som vi har arbejdet på at få op at køre. På nogle skoler fungerer det bedre end på andre, men med aftalen har vi fået håndtag, som vi kan dreje på. Det, at lederen skal fremlægge en redegørelse for tillidsrepræsentanten, inden der er udarbejdet en skoleplan, får betydning. Det, at kommunen skal samarbejde med os. Den proces er vi allerede i gang med", siger Merete Randskov.  

Ny skolechef ønsker tættere samarbejde

Samtidig med lærernes arbejdstidsaftale har Vallensbæk ansat en ny chef for børn og unge.

"Med vores nye centerchef oplever jeg et ønske om et tættere samarbejde. Det kan godt være, vi havde opnået det uden arbejdstidsaftalen. Jeg har hele tiden fået klart nej fra borgmesteren, når jeg spurgte til en lokalaftale, derfor har jeg ikke arbejdet ihærdigt i det spor".

Borgmester: Vores skoler skal være blandt de 25 procent bedste

Borgmester Henrik Rasmussen fra Det Konservative Folkeparti mener ikke, at tiden er inde til at begynde at forhandle en lokal arbejdstidsaftale med lærerkredsen.

"Der er for nylig indgået en aftale om arbejdstid for undervisere mellem Lærernes Centralorganisation og Kommunernes Landsforening, og det er sket efter, at Lærerkommissionen har brugt mange kræfter på at finde et nyt fælles ståsted. Så nu synes jeg, at vi skal give skolernes ledelser og lærerne mulighed for at få udmøntet den nye aftale, så de kan arbejde sammen om vores fælles politiske mål om, at Vallensbæks skoler skal være blandt landets 25 procent bedste", lyder det fra Henrik Rasmussen i et mailsvar til folkeskolen.dk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ