Blog
0   221

Covid-19 deler befolkningen i et A- og B-hold

Abonner på nyt om Lisbeth Sonne - strøtanker og sværdslag i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mine arbejdsforhold som folkeskolelærer i en coronatid er anderledes end mange andre menneskers. Jeg indgår i en iskold beregning over, hvad der skal til for at holde samfundet kørende. Jeg synes, at corona har delt befolkningen i et A-hold og et B-hold.

A-holdet arbejder ofte i kontorlandskaber med god afstand og præcise coronaregler, som langt de fleste overholder. De har større risiko for at udvikle en Corona-angstneurose end for at blive smittet. Jeg hører om mange nervøse mennesker fra A-holdet, som bliver testet, selv om risikoen har været usandsynlig lille. 

B-holdet har en høj smitterisiko på deres arbejde og er nødt til at have en tilsvarende høj tolerancetærskel. Vi ved aldrig hvem af de unge mennesker, der er potentielle smittebærere, men vi er tæt sammen med dem i lang tid hver dag. Min arbejdsplads har et testcenter lige rundt om hjørnet, og jeg tænker dagligt, at jeg burde køre derind, men på den anden side er min risiko jo lige så stor igen dagen efter, så det kan ikke rigtig betale sig.

Artiklen fortsætter under banneret

På A-holdet har man flere steder sat fokus på ekstra rengøring af fx toiletter og dørhåndtag. Det dyrebare personale skulle jo nødigt blive syge. På B-holdet har man lært, at der findes alle mulige former for håndsprit af mere eller mindre klistret konsistens. Ekstra rengøring er nærmest et udtryk for massehysteri.

På A-holdet kan man med sindsro opretholde sin sociale bobler, så længe man er sammen med ligesindede A-mennesker. For B-holdet derimod er det nærmest uansvarligt at bevæge sig hjemmefra i fritiden. Man kunne måske overveje at erstatte mundbind med en pestmaske (evt. udformet som et dødningehoved) med påtrykt advarselslogo ”varme hænder er feberhænder”. De sociale arrangementer er ellers gået meget godt hen over sommeren. Aldrig har vi pakket så mange kaffekurve og set så meget af den skønne danske natur. Måske skulle vi bare forsætte sådan vinteren over?

A-holdet aflyser arrangementer og har virtuelle møder i et væk. Som B-menneske virker det helt uforståeligt, at mit seminar blev aflyst (det var naturligvis udbudt af det akademiske A-hold), da jeg netop betragtede kurset som en sikker helle. I skolen kører lærermøder og forældrearrangementer upåvirket videre. Reglerne tolkes simpelthen forskelligt, alt efter om det handler om A- eller B-holdet.   

Det er mig ubegribeligt, at samfundet bruger formuer på at teste titusindvis af mennesker hver eneste dag, men ikke forsøger at undgå smittespredning på folkeskoler og ungdomsuddannelser ved at opretholde noget så lavpraktisk som afstand og hygiejne. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ