Blog
0   2

To bud på åben skole i en tid med Covid-19

Abonner på nyt om Danske Skoleelever i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En bøvlet hverdag, med krav om afspritning, afstand og minimeret antal eksterne aktiviteter, er heldigvis ikke lig med en skole, der isolerer sig, demotiverede elever og større arbejdspres på lærerne. Det kan sagtens forenes med en spændende og ikke mindst åben skole

Vi kan selvfølgelig ikke komme ud og besøge virksomhederne, som vi kunne før Covid-19, og det er nok heller ikke den bedste ide at invitere en virksomhed fysisk ind på skolen. Men når mødet med en ekspert, virksomhed eller fagperson virker motiverende og styrker engagementet for specielt udskolingseleverne, så skal vi finde de gode løsninger og bakke op om elevernes ønske om mere af det. Og løsningerne findes.  

Her er mine bud 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har lagt hovedet i blød og kommer her med to bud på Covid-19-venlige tiltag, som er lette at gå til for lærerne, kan virke motiverende på udskolingseleverne og fører til større faglighed: 

 

1. Kulturinstitutionernes tiltag 

Da krisen ramte stod kulturinstitutioner i hele landet på spring for at udvikle nye virtuelle forløb og digitale materialer, som kan bruges i en tid, hvor man ikke fysisk kan besøge museerne. Her er en liste 

Læs mere om kulturinstitutionernes tiltag 

 

2. DM i Fagene 

DM i Fagene tilbyder virkelighedsnære opgaver i fagene dansk, matematik, engelsk, biologi samt historie. Opgaver der på fornem vis kobler den faglighed, vi elever får i skolen med den virkelighed, der venter på den anden side. Opgaverne er udarbejdet i samarbejde med rigtige virksomheder, på en måde så eleverne er med til at løse virksomhedernes reelle problemer. 

Til og med november er der faktisk konkurrenceperiode, så elever der ønsker det, kan endda se, om de kan kvalificere sig til landsmesterskaberne i deres yndlingsfag. Man logger bare ind med UNI-login. 

Læs mere om virkelighedsnære opgaver

Læs mere om konkurrencen i skolens fag: DM i Fagene 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ