Blog
0   9

Man låner en forladt bondegård....

Abonner på nyt om Charlotte Papsø i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Dernæst finder man på en historie om en lille pige i hvid kjole med filtret hår der går barfodet rundt i de tomme staldbygninger, man tilføjer senere i en bisætning at man sidst så pigen på et meget gammelt, gulnet klassebillede på en anden skole.

Det er i forvejen en udfordring at skulle huske alle de afspritningsregler, håndhygiejne og afstand - så hvordan får man det kreative element ind i den, i forvejen, anderledes hverdag. 

Man laver en filmfestival ( på mellemtrinnet), hvor filmene skal ses og bedømmes på afstand og hvro den røde løber rulles ud flere forskellige steder og elevboblerne bliver film-crews. Der opfordres til udendørs optagelser i det forladte hus og brug af horror masker og falske gips hænder med påsatte kunstige negle.

4 klasse har lavet statuetter til de (indtil videre) 16 kategorier der skal bedømmes fx. "Bedste stunt", "Bedste replik" , " Bedste makeup"

Artiklen fortsætter under banneret

Som optakt til de mørke blæsende oktoberdage , hvor optagelserne finder sted, arbejdes der med gys og stemningsdigte, der læses og lyttes til uhyggelige historier og brainstormes på kameravinkler og uhyggelige rekvisitter der kan skaffes til filmene. Hele mellemtrinnet får et "Sår- make -up kursus" og lærer at lave små effektfulde skrammer der kan bruges i filmene. Det er billedkunst på et lidt andet plan end ellers, men der skabes noget og der arbejdes med skygger og dybde på en synlig måde. 

Måske følger der en fortsættelse når de første film er klippet sammen...


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.018 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.507 andre er allerede tilmeldt

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.673 andre er allerede tilmeldt