Blog
1   18

Den forberedelse ingen ser.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Forberedelse er meget forskelligt, alt efter hvilket fag, man underviser i. Vi ved alle godt, at der bliver ingen undervisning uden forberedelse.

I mange fag og til mange timer kan man sidde enten ved sin forberedelsesplads på skolen, eller som vi må lige nu, hjemme ved sit spisebord eller i sofaen. Når vi sidder på skolen, kan vores kollegaer se, vi er i gang. Hvis vi forlader skolen klokken 16, kan andre se, at nu går lærerne hjem.

Men der er meget usynligt forberedelse til mange andre fag. Der skal ofte samles mange ting sammen for at løfte undervisningen op på det niveau, de fleste af os ønsker.

Jeg har de sidste dage siddet ved min symaskine hjemme hos mig selv. Jeg klipper, zik-zakker og sømmer Aida-stof til ophæng, som eleverne i 3. klasse skal brodere korstingsnisser på. En dag efter skoletid var jeg først i byen for at bestille stoffet, en uge senere nede for at hente stoffet. Jeg tæller ikke timer, men det tager virkelig lang tid. I år er der heldigvis kun 37 elevere, der skal have hvert sit ophæng.

Indkøb til madkundskab

Artiklen fortsætter under banneret

Den ”usynlige” forberedelse foregår også i madkundskab. I år er der 6 lærere og 10 hold hos os, der har madkundskab. Vi prøver at samle indkøbssedler ind. Min kollega laver et kæmpe arbejde med at skrive det sammen. Derefter bestiller skolens sekretær på vores indkøbsaftale. Derefter går det helt galt. Vi får kun varer hjem én gang om ugen. Mandag morgen, når vi skal i gang med undervisningen er varerne enten ikke kommet eller der mangler noget. Det vil sige, at hvis det hele ikke skal gå op i limningen, er det nødvendigt at købe ind selv.

Kødet kan ikke holde sig, det skal vi alligevel købe ind selv, så nu udveksler vi debitorkort flere gange om ugen og handler ind.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
800 andre er allerede tilmeldt