Blog
1   3

”Har du nogle gode snot-historier?”

Abonner på nyt om Underviser i sosu-land i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Livet på lærerværelset på en SOSU-skole, kan være et lidt specielt. Jeg forestiller mig i hvert fald at det adskiller sig markant fra fx en folkeskole, i de emner der ofte - MEGET ofte - diskuteres henover spegepølsemadderne.

Der hvor jeg slår mine folder, er vi 16 undervisere. 4 af os er uddannede skolelærere. Så er der et par ergoterapeuter, et par stykker med uddannelsen professionsbachelor i ernæring og sundhed, og så er resten sygeplejersker.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg trives enormt godt i sådan en blandet flok. Vi snakker selvfølgelig meget om elever, om sundhedsvæsenet og I ved, verdens gang. Men meget ofte ryger samtalen enten under bæltestedet, eller over i noget med kropsvæsker.

 

Sygeplejersker har de bedste klamme historier!

 

Fx historien om manden der havde solgt en bil, der var mærkelig fedtet på indersiden af ruden. Det viste sig at han havde en tracheostomi, og i årevis havde siddet og nyst på sin bilrude og aldrig vasket den. Horrible fortællinger om fistelgange ved anus. (Google det, det er fascinerende læsning…). Horrorfortællinger om opkast, eksem, ekspektorat, blod, urin og selvfølgelig afføring.

 

Jeg har en stor fascination af menneskekroppen, og alt hvad den kan, så jeg labber det i mig. Men når der kommer nye i flokken, kan de godt kigge sådan lidt mærkeligt på os. Det er en del af vores arbejdspladskultur, som er unik for SOSU-skoler, og en af de ting der gør mig så glad for at være endt lige præcis her.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Sosu-undervisere er for alle, som underviser på social- og sundhedsskoler eller har interesse for området. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
142 andre er allerede tilmeldt