Blog
0   18

Er der et godt arbejdsmiljø i din klasse – for både lærere og elever?

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Åbne spørgsmål om hvordan det står til med de fysiske rammer i skolen – skarp vinkling og satire kan forekomme

Der er stor variation fra skole til skole men faktum er, at nogle steder er de fysiske rammer ikke optimale for at sige det mildt.

Nedslidte lokaler, dårlige faciliteter, manglende eller ineffektive klimaanlæg og høje klassekvotienter præger nogle steder hverdagen for både elever og lærere.

Artiklen fortsætter under banneret

Også nye og moderne skoler kan være udfordret. Forleden besøgte jeg selv en helt nybygget og fantastisk flot skole i hovedstadsområdet. Alt var fryd og gammen lige indtil jeg gik gennem svingdøren og kom ind i et stort fællesområde som inkluderer en fælles kantine/spisesal. Selvom de aktuelle corona-restriktioner betyder, at skolens elever spiser i to hold, så var støjniveauet ekstremt højt. Som jeg efterfølgende sagde til en kollega: Her ville jeg simpelthen ikke kunne holde ud at arbejde/have tilsyn – måske de ansatte ligefrem får et særligt ”spise- & opsynstillæg”. Fra indskolingen i en almindelig folkeskole er jeg nemlig vant til, at der er fred og ro, når eleverne spiser deres medbragte madpakker eller får lækre eat-måltider i deres egen klasse – evt. suppleret med lidt højtlæsning.

Hvordan ser det ud på din skole mht. indeklimaet og de fysiske rammer?

Måske coronakrisen ligefrem har været en slags katalysator mht. indeklima-forbedringer på skolerne?

https://www.folkeskolen.dk/1738980/coronakrise-kan-foere-til-bedre-indeklima-paa-skolerne

Til yderligere baggrund: https://www.folkeskolen.dk/1140263/dlf-og-df-retten-til-frisk-luft-og-et-godt-indeklima


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
795 andre er allerede tilmeldt