Blog
8   12

Boganbefaling: Craft Psykologi - sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Anne Kirketerp har skrevet bogen, der på fineste vis beskriver hvordan arbejdet med hænderne ikke kun er hyggeligt tidsfordriv, men også fremmer de udøvendes sundhed.

 

Tit oplever jeg, at eleverne falder til ro, når de får materialer i hænderne i håndværk og design. De arbejder derudaf i en messende rolig handling.

Det er fedt at opleve. Specielt fordi det vækker genklang i mig selv: at arbejde med hænderne giver mig ro. Det tror jeg vi er mange der oplever. Om det er at lave mad, strikke, snitte o.lign. så kan arbejdet med hænderne få en til at glemme hverdagens stress og jag.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Ikke kun hygge

Men selvom det umiddelbart kan virke som hyggeligt tidsfordriv, at snitte eller strikke, ja så har det faktisk en række sundhedsfremmende og fysiske og mentale effekter. Det har Anne Kirketerp beskrevet i sin bog Craft Psykologi. Kirketerp er håndværker, lærer, psykolog og ph.d. og i bogen bygger hun det interessante emne op omkring hendes egen forskning, der bliver præsenteret igennem grundige beskrivelser af teori i et let forståeligt sprog.

Den henvender sig dermed til alle der interesserer sig for håndværk og trivsel.

Bogen er blevet fast inventar på min bogreol. Jeg vil anbefale at den også bliver det i din. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.262 andre er allerede tilmeldt