Blog
0   4

En lærerstuderende og dennes fiktive elever

Abonner på nyt om Tirsdagstanker i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Som lærerstuderende har jeg min daglige gang i det faglige indhold. Men hvem er de elever, som jeg skal formidle til? Os, der ikke har stor praktisk erfaring i at undervise på flere klassetrin, må udvikle vores opgaver med en fiktiv klasse for øje.

Da jeg i sidste måned udkom på Politikens Skoleliv (der nu går under navnet Skolemonitor) var det med det budskab at der er brug for mere praktik på læreruddannelsen. 

Et debatindlæg, som man i øvrigt kan læse her.

Nu hvor jeg er tilbage på skolebænken kan jeg kun bekræfte mine tanker fra sommerferien. Jeg tæller ned til det kommende forår, hvor jeg (forhåbentlig) skal i praktik igen. For jeg mangler kontakten med elever og jeg mangler rollen som lærer. 

Som jeg skrev i mit sidste blogindlæg (som kan findes her), så er udarbejdelsen af undervisningsforløb noget af det, som jeg ofte sidder med. Både i form af studierelaterede opgaver, men også i kraft af mit engagement i Teachers For Future

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor er det essentielt for mit arbejde, at jeg kan sætte mig ind i undervisningen og det allerede eksisterende læringsmiljø i en given klasse. Derfor er dette indlæg direkte ment som en opfordring til dig, der er skolelærer og læser med. 

Jeg vil gerne bede dig om, at overveje hvad du ville mene kendetegner de enkelte klassetrin. Hvad er der specielt ved en 7., 8. eller 9. klasse, og hvilke egenskaber er de mest fremtrædende hos eleverne på de nævnte klassetrin? Hvad kan du fortælle mig om eleverne, som Fælles Mål ikke kan? 

Mit spørgsmål er enkelt: Hvem er eleverne?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
470 andre er allerede tilmeldt

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
247 andre er allerede tilmeldt