Anton er en af de elever, som nu kan følge klassens undervisning via en robot.

Skolerobotter til lungesyge børn, der ikke kan komme i skole på grund af corona

Nordea-fonden har givet 850.000 kr. til Lungeforeningen. Pengene går til små robotter, så lungesyge børn kan følge med i klassen, selvom de fortsat ikke kan risikere at møde op på grund af corona-smitten.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Børn med kroniske lungesygdomme er ofte isolerede - nu er det bare blevet endnu værre. Derfor er vi også fantastisk taknemmelige for, at vi nu har mulighed for at tilbyde rigtigt mange syge børn en reel mulighed for at være med i skolen. Det vil styrke dem fagligt, men også i høj grad socialt", siger direktør for Lungeforeningen Anne Brandt i en pressemeddelelse.

Lungeforeningen er lige nu ved at afsøge forskellige teknologiske løsninger og forventer at kunne sende de første løsninger ud inden for de næste par uger. Det handler om såkaldte skole-hjem-robotter eller telepresence, hvor eleven er derhjemme, men i klassen er repræsenteret ved en lille robot. Hjemmefra kan eleven høre og se, hvad der bliver snakket om, og række hånden op i form af en lyd eller et visuelt signal. I nogle udgaver kan robotten også vende sig mod den, der taler, eller gå rundt i klasseværelset. Eleven kan kommunikere igennem robotten og kan derfor deltage aktivt i den almindelige undervisning og indgå i gruppearbejde.

Robotten kan også tages med ud i frikvarteret og komme med klassen på udflugt.