Corona
1   7

Skolerobotter til lungesyge børn, der ikke kan komme i skole på grund af corona

Nordea-fonden har givet 850.000 kr. til Lungeforeningen. Pengene går til små robotter, så lungesyge børn kan følge med i klassen, selvom de fortsat ikke kan risikere at møde op på grund af corona-smitten.

"Børn med kroniske lungesygdomme er ofte isolerede - nu er det bare blevet endnu værre. Derfor er vi også fantastisk taknemmelige for, at vi nu har mulighed for at tilbyde rigtigt mange syge børn en reel mulighed for at være med i skolen. Det vil styrke dem fagligt, men også i høj grad socialt", siger direktør for Lungeforeningen Anne Brandt i en pressemeddelelse.

Lungeforeningen er lige nu ved at afsøge forskellige teknologiske løsninger og forventer at kunne sende de første løsninger ud inden for de næste par uger. Det handler om såkaldte skole-hjem-robotter eller telepresence, hvor eleven er derhjemme, men i klassen er repræsenteret ved en lille robot. Hjemmefra kan eleven høre og se, hvad der bliver snakket om, og række hånden op i form af en lyd eller et visuelt signal. I nogle udgaver kan robotten også vende sig mod den, der taler, eller gå rundt i klasseværelset. Eleven kan kommunikere igennem robotten og kan derfor deltage aktivt i den almindelige undervisning og indgå i gruppearbejde.

Robotten kan også tages med ud i frikvarteret og komme med klassen på udflugt.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.874 andre er allerede tilmeldt