Sundhed
0   5

Skolernes sundhedsuger er i gang: Her finder du gratis materiale

Arla og UC Syd har sammen udviklet skolernes sundhedsuger om mad og motion op mod Skolernes Motionsdag.

Har du været aktiv i frikvarterne? Har du spist dig mæt i spisepausen? Og har du bevæget dig i timerne? Sådan lyder nogle af de spørgsmål, 125.000 skoleelever over hele landet skal diskutere og tage stilling til, når de i løbet af skolernes sundhedsuger fra den 21. september til den 9. oktober blandt andet skal undersøge deres egen spisepause og finde frem til, hvilken mad der giver energi til skoledagen, og hvad bevægelse betyder for kroppen. Ugen kulminerer i Skolernes Motionsdag dagen før efterårsferien.

Det er ikke muligt at tilmelde sig ugerne mere, for der er et max. på 125.000 elever. Men lærere kan frit downloade materiale fra Arla FoodMovers-hjemmesiden.

Årets tema er mad og bevægelse i fællesskab. Lærerne kan finde oplæg til klasse-talks i form af grafiske PDF-filer, som tager udgangspunkt i de spørgsmål, eleverne bliver stillet dagligt i løbet af de tre sundhedsuger. De hjælper lærer og elever med at tale om spørgsmålene på en involverende og dybdegående måde, samtidig med at der suppleres med statistikker og gode råd.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
792 andre er allerede tilmeldt