Blog
1   30

Om et år springer Janus ud

Abonner på nyt om Heidi Macdams i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Men om det bliver ud af skabet eller ud fra en bro, afhænger af hvordan jeg taler med hans klassekammerater om homofobi.

I 2010 iværksatte Amnesti International et projekt om homofobi i folkeskolen. I samtlige 25 deltagende klasser oplevede lærerne, at det var et problem på deres skole. I dag - 8 år senere - er det ikke blevet mindre aktuelt.

Fodboldkampen fra i går er det store samtaleemne i klassen. Der er delte meninger om hvordan modstanderne spillede og især om dommeren. 'Bøssedommer' og 'svans' er de ord, der hviner i mine ører. Janus sidder for sig selv og siger ikke noget. Det er der heller ikke nogen andre der gør. 

Artiklen fortsætter under banneret

Hvis vi ikke griber ind overfor elevernes forråede tone er vi medskyldige i, at der er elever der føler sig udenfor på grund af deres seksualitet. Det kan vi ikke være bekendt. Vi skal gå forrest og vise dem at seksualitet ikke er tabu. 

I år vil jeg gøre en ekstra indsats for, at skabe rum og tale med mine elever om deres sprog og den homofobi de - uden at ville det - udviser overfor deres klassekammerater. Jeg vil tilbyde dem alternative kraftudtryk istedet for dem de bruger nu. Jeg vil stille dem til ansvar for de ord de vælger at bruge. Jeg vil udstille ordene uden at udstille eleverne, selvom det bliver svært. Jeg håber, at jeg lykkedes med det. 

Jeg håber også Janus springer ud af skabet. Og jeg ved at jeg vil gøre mit til, at det er hans kammerater der står klar til at gribe ham. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ