Debat

Idræt er fritaget for corona-restriktioner

Eleverne i idræt bliver bedt om at løbe rundt med hinanden i hænderne. Er det virkelig nødvendigt ?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forældrene på flere skoler har i løbet af de seneste dage modtaget informationer om, at der ikke bør afholdes fødselsdage, blå mandag og andre arrangementer, som ikke er arrangeret af skolen.

Men hvad gør vi forældre, når vi gang på gang oplever at skolen ikke er lydhør overfor forældres bekymringer?

Jeg har skrevet sammen med både skoleleder og idrætslærer, da jeg ikke forstår, at vi i denne corona-tid, ikke skal tage hensyn i idræt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvad hjælper det, når eleverne konstant skal spritte hænder, sidde 1 meter fra hinanden osv. Når de derefter skal over i idrætshallen og efter en grundig opvarmning, bliver bedt om at dele sig op i 8-mands hold og løbe rundt med hinanden i hænderne og derved danne en kæde, som de andre skal forsøge at bryde igennem, mens dem der er i kæden skal forsøge at fangetage dem der forsøger at bryde igennem...

Ifølge skolelederen vil lærene have svært ved at komme omkring de af ministerriets fastlagte områder, uden at eleverne er i fysisk kontakt med hinanden, da idrætsfaget er langt mere end fysisk udfoldelse.

Idræt er et eksamens fag, og frygten for covid-19 og de manglende klare  retningslinjer til underviserne giver ikke forældre mulighed for at fritage eleven for idrætsundervisning.

Kan det virkelig være rigtigt, at man bare må acceptere at myndighedernes retningslinjer ikke gælder i enkelte fag, herunder idræt?

Kan det virkelig være rigtigt, at man som forældre ikke har myndighed over sit barn, når skolens undervisning kan være direkte til skade for dit barnet eller andre.. ?

Powered by Labrador CMS