Debat

Morten får min stemme

Det er et vigtigt valg, de 300 delegerede står overfor i morgen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I morgen vælger kongressen og dens 300 delgerede en ny formand for Danmarks Lærerforening. Det er stort og specielt. Efter 18 år med samme formand, ligner forløbet til forveksling det, vi just har været igennem i Slagelse Lærerkreds. 

Egentlig havde jeg ikke tænkt at udbrede, hvad jeg har tænkt mig at stemme. Men til mit valg lokalt i kredsen havde jeg opbakning fra nogle af de siddende styrelsesmedlemmer. Det betød alverden for min motivation for at stille op. Det gav mig en tro på, at jeg rent faktisk ville kunne løfte opgaven som kredsformand. Af samme grund vil jeg give min opbakning til Morten Refskov. 

Og når det er Morten, der får min stemme, så er det fordi vores forening - Danmarks læreres forening - skal være netop det: En forening. Og vi har i årevis ikke været forenet. Måske har vi landets højeste organisationsprocent, men der er blevet større og større afstand mellem toppen og de menige medlemmer. Det hører jeg Morten italesætte som en vigtig sag at få gjort noget ved. Og den tror jeg på, at han løser bedst.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

DLF har brug for en formand, der er retorisk stærk, har gennemslagskraft og som vil kunne gøre sig i medierne, så man også bagefter kan huske hvad der rent faktisk blev sagt. Her mener jeg også , at Morten vil egne sig bedst. 

Endelig må jeg bare konstatere, at Morten er den eneste af de tre kandidater, der rent faktisk har udvist en personlig og oprigtig interesse for, hvordan tingene udvikler sig i vores kreds - og for en nyvalgt kredsformand med en ny kredsstyrelse. Det er altså også et signal om viljen, lysten og initiativet til at kende til de underliggende dele af organisationen.

Slutteligt vil jeg glæde mig over et rigtig godt forløb op til valget. Jeg hylder, at der er tre dygtige kandidater, som alle vil kunne gøre det godt som formand for DLF. Jeg glæder mig over en valgkamp uden personfnidder og mudderkastning. Jeg er virkelig godt tilfreds med tre kandidater, der ikke stiller op imod hinanden - men side om side. I morgen udløses spændingen - må den bedste mand vinde.

Powered by Labrador CMS