Ny lærer
0   30

Et lidt tilfældigt valg

Andreas Mejlhede er en af de mange nyuddannede lærere, som arbejder et andet sted end i folkeskolen. Hans første lærerjob er på en privatskole.

Andreas Mejlhede kan se tilbage på en studietid, hvor han flere gange skiftede holdning til, hvilket lærerjob han havde i sinde at søge efter studiet. Fra start var drømmen at arbejde på specialskoleområdet, så ville han være i folkeskolen - men det skulle vise sig, at hans første arbejdsplads som færdiguddannet blev på privatskole.

»Inden jeg startede på læreruddannelsen, arbejdede jeg som ufaglært på en specialskole. Undervejs ændrede jeg holdning, så jeg gerne ville starte på en almindelig folkeskole, fordi alt ligesom handler om folkeskolen på uddannelsen. Men i sidste ende er jeg endt på en privatskole«, siger Andreas Mejlhede.

Han er blot en ud af mange nyuddannede lærere, der begynder deres arbejdsliv et andet sted end i folkeskolen. En ny undersøgelse fra de lærerstuderendes organisation, LL, viser, at knap seks ud af ti fra det seneste kuld nye lærere skal ud at arbejde i folkeskolen.

En lille intim skole

Andreas Mejlhede blev færdig på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole i sommer og arbejder nu fuldtid på Sankt Ansgars Skole på Nørrebro. Han blev ansat i en deltidsstilling på skolen, da han endnu studerede, fordi en ven anbefalede ham til skolens ledelse, der stod og manglede en lærer med lige præcis de undervisningsfag.

Artiklen fortsætter under banneret

At det første lærerjob blev på en privatskole, er derfor ikke et meget bevidst fravalg af folkeskolen, fortæller Andreas Mejlhede. Alligevel ser han fordele ved ikke at arbejde på en af de mange københavnerfolkeskoler.

»Jeg arbejder på en lille intim skole med lave klassekvotienter og med kort til ledelsesgangen. Det er min oplevelse, at det ikke er så typisk på københavnske folkeskoler«, siger Andreas Mejlhede om jobbet.

Som barn gik han på en lilleskole, og han betegner ikke sig selv som en, »der nødvendigvis er benhård fortaler for folkeskolen«. Han oplever nemlig, at rigtig mange fri- og privatskoler også løfter et socialt ansvar, og det vægter højt for hans valg af skole.

»For mig er det rigtig vigtigt, at min skole tager et ansvar for det lokalmiljø, den ligger i. Det synes jeg, at den gør, og det oplever jeg også, at mange andre gør«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
429 andre er allerede tilmeldt