Debat Kristendomskundskab
0   8

Skil kirke og skole ad

Hvorfor skal konfirmationsforberedelse foregå i skoletiden? I min optik er religion et privat anliggende. Ikke en opgave for vores folkeskole. Det er frivilligt, om man vil konfirmeres, og der er mange, der ikke er kristne. Skil derfor tingene ad. Lad skolen være skole, og lad den enkelte elev have sin religion i sin fritid. Præcis som med alle andre private aktiviteter, og uanset hvilken religion det så end er.

Det kræver en ændring af folkeskoleloven, og jeg er med på, at det er historisk og kulturelt betinget, at konfirmationsforberedelse er en del af loven. Men blot fordi noget har været på en måde i mange år, er det ikke i sig selv lig med, at det også i dag er den rette måde at gøre det på. Vi skal alle følge med tiden, og det skal vores folkeskole også. Vi skal tilpasse os det samfund, vi lever i, og i dagens Danmark bør skolen være religiøst neutral.

Min oplevelse er at cirka 80 procent af eleverne udelukkende bliver konfirmeret for at slippe for skole. Jeg tror ikke på, at vi vil opnå samme aktivitet i konfirmationsforberedelsen uden for skoletiden.

Desuden giver det ikke mening, at vi i folkeskolens ældste klassetrin fjerner timer fra elevernes undervisning for at give plads til konfirmationsforberedelse. Skolen bør ikke nedprioriteres, og slet ikke på et tidspunkt, hvor eleverne nærmer sig eksamen, og hver en time er vigtig.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er uhørt, at vi stadig giver samfundsmæssige privilegier til en bestemt religion. Jeg kræver et opgør.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.085 andre er allerede tilmeldt