Debat

Skil kirke og skole ad

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvorfor skal konfirmationsforberedelse foregå i skoletiden? I min optik er religion et privat anliggende. Ikke en opgave for vores folkeskole. Det er frivilligt, om man vil konfirmeres, og der er mange, der ikke er kristne. Skil derfor tingene ad. Lad skolen være skole, og lad den enkelte elev have sin religion i sin fritid. Præcis som med alle andre private aktiviteter, og uanset hvilken religion det så end er.

Det kræver en ændring af folkeskoleloven, og jeg er med på, at det er historisk og kulturelt betinget, at konfirmationsforberedelse er en del af loven. Men blot fordi noget har været på en måde i mange år, er det ikke i sig selv lig med, at det også i dag er den rette måde at gøre det på. Vi skal alle følge med tiden, og det skal vores folkeskole også. Vi skal tilpasse os det samfund, vi lever i, og i dagens Danmark bør skolen være religiøst neutral.

Min oplevelse er at cirka 80 procent af eleverne udelukkende bliver konfirmeret for at slippe for skole. Jeg tror ikke på, at vi vil opnå samme aktivitet i konfirmationsforberedelsen uden for skoletiden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Desuden giver det ikke mening, at vi i folkeskolens ældste klassetrin fjerner timer fra elevernes undervisning for at give plads til konfirmationsforberedelse. Skolen bør ikke nedprioriteres, og slet ikke på et tidspunkt, hvor eleverne nærmer sig eksamen, og hver en time er vigtig.

Det er uhørt, at vi stadig giver samfundsmæssige privilegier til en bestemt religion. Jeg kræver et opgør.