Debat

Bureaukratisk aftale?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som pensionist bør man måske bare stikke piben ind. Jeg kan alligevel ikke undlade at komme med et suk. Hvor er de »almindelige« skolelederes reaktion på DLF's og KL's arbejdstidsaftale? Jeg forudser et så kommende stort bureaukrati omkring planlægning af og daglig opfølgning på aftalens indhold, at mange skoleledere må opgive. Hvad med tillidsmanden? Skal det være et fuldtidsjob?

For år tilbage, da Rønne Kommune havde fire skoler med ledere og deltidssekretærer plus en skoleforvaltning og cirka 1.600 elever, brugte vi tilsammen cirka 11½ årsværk på administration. Under et besøg i Orange County syd for Los Angeles med også cirka 1.600 elever fik jeg at vide, at man der brugte cirka 40 årsværk på administration. Er den danske folkeskole på vej derhen?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler