Formandsvalg (DLF)
3   16

Herning-delegerede bad om input til formandsvalget - kun få svarede

Lærerne i Herning og omegn blev opfordret til at påvirke, hvordan deres delegerede skal stemme ved DLF’s formandsvalg, men kun få greb muligheden. Alligevel mener kredsformanden, det var vigtigt at give tilbuddet.

I sidste uge spurgte Herningegnens Lærerforening de menige medlemmer om deres holdning til valget af ny formand for DLF. På den måde kunne deres meninger være med til at kvalificere de delegeredes beslutning om, hvilken formand de vil stemme for, når Danmarks Lærerforening i morgen skal vælge ny formand for første gang i 18 år. Herningformand Helen Sørensen sagde til folkeskolen.dk, at hun regnede med at stemme, som de menige medlemmer ønskede det, hvis der ellers var en nogenlunde entydig tendens.

Det var der nu ikke, fortæller Helen Sørensen i dag til folkeskolen.dk. Der var kun få menige medlemmer, som meldte tilbage, og man kunne ikke ud fra deres svar konkludere, at én kandidat er mere populær blandt de midtjyske lærere end andre.

Artiklen fortsætter under banneret

"Folk har tilsyneladende ikke haft så stort behov for at give deres mening til kende", siger kredsformanden.

"Det kan man håbe skyldes, at de har tillid til, at vores delegerede kan træffe en god og kvalificeret beslutning på deres vegne".

Ikke desto mindre mener Helen Sørensen at det var vigtigt, at medlemmerne blev spurgt.

"Jeg tror, det vigtigt, at medlemmerne føler, at vi er oprigtigt interesserede i deres holdninger", siger hun.

"Ingen bryder sig om, at beslutninger bliver taget hen over hovedet på dem, om det så er ledelsen på deres arbejdsplads eller os i kredsstyrelsen. Hvis man føler sig hørt, kan leve med det, også selv om den beslutning, der skulle blive truffet, ikke er den, man selv håbede på".

Uenighed er ikke hemmeligt

I går meldte Helen Sørensen og tre af kredsens øvrige kongresdelegerede på kredsens facebookside ud, at de agter at stemme på Morten Refskov ved formandsvalget i morgen. I samme facebooktråd skrev Niels Lynnerup, som både sidder i kredsstyrelsen og i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, at han støtter Gordon Ørskovs som formand. Kredsens to øvrige delegerede har ikke meldt ud, hvem de vil støtte.

Helen Sørensen betragter åbenheden omkring uenigheden i kredsstyrelsen som en naturlig ting.

"Det er en del af vores kultur her i kredsen" siger hun.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ