Debat

Morten - en formandskandidat med demokratisk overskud

Morten har blik for alle medlemsgrupper i DLF - også de mindre medlemsgrupper. Det vil jeg mene, at jeg om nogen ved og kan bekræfte!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2010 blev jeg valgt som TR for medlemmerne i PPR i Ballerup, og samme år blev Morten valgt som TR for medlemmer på Rosenlundskolen i Ballerup. 

Med andre ord har jeg fulgt Morten, siden han debuterede som tillidsvalgt i Danmarks Lærerforening, og jeg har dermed erfaret Morten ved rigtigt mange styrelsesmøder i Ballerup Lærerforening, såvel som styrelsesmedlem som formand for Ballerup Lærerforening. 

Jeg har ligeledes været vidende til en hel del generalforsamlinger med Morten ved roret, hvor fremmødeprocenter vidner om, at vi har en formand, som er stærk i kontakten, forberedt til fingerspidserne, og når han byder velkommen fra talerstolen, er man ikke et øjeblik i tvivl om, at han når ud til alle medlemmerne i salen. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Når han efterfølgende fremlægger årets beretning med retorisk tæft og snilde, og lægger fra land for at navigere generalforsamlingen i gennem vægtige og vigtige dagsordener, såvel af landspolitisk som lokal karakter om skolevæsnet i bredeste forstand,  - er det stedse med en passion og indsigt om, at dette udelukkende er muligt ved at alle i fællesskab trækker på samme hammel. 

Da jeg tilbage i 2010 mødte Morten - mødte jeg en ung og meget engageret nyvalgt tillidsrepræsentant og lærer. En tillidsvalgt som brændte for den fagpolitiske dagsorden igennem samarbejde, dialog, tillid, og altid med øje for: medlemmerne i centrum, hjerte for sagen og med transparens på de indre og ydre linjer, fordi hans ild brændte og fortsat brænder for at gøre en forskel for medlemmerne og fællesskabet i Danmarks Lærerforening - og ikke at glemme: for ALLE foreningens medlemsgrupper! 

I mit samarbejde med Morten omkring forhandling af løn og ansættelsesvilkår for medlemmerne i PPR i Ballerup, har jeg altid oplevet Morten som ydmyg og respektfuld, da han altid er nænsom og oprigtig, når han bevæger sig ud på mindre kendte områder, hvor han tydeligt tilkendegiver, at det er helt nødvendigt og essentielt at involvere TR (og her undertegnede), hvad angår udarbejdelse af forhandlingsudkast til kommunen. Dette gør han altid med en selvfølgelighed om, at TR på PPR-området også er tænkt ind i forhandlingsrummet.

Det er helt indiskutabelt, at Morten som fagforeningsmand insisterer på, ordentlige løn- og ansættelsesvilkår for de mindre medlemsgrupper. Det er indlysende en opgave, der prioriteres på lige fod med lærernes, og det er selvsagt kun muligt at lykkes med, såfremt dem det vedrører er impliceret. 

Når det er lykkedes i Ballerup at forhandle, vel nok nærmest én af landet mest optimale forhåndsaftale for skolekonsulenter i PPR, er det absolut fordi, Morten er eminent og lynhurtig til at oversætte og analysere sig frem til, hvad en aftale for PPR-medarbejdere kalder på, når han naturligt og klogt, er aktiv lyttende forud for handling. Det må siges at være kompetencer og kvalifikationer, der etablerer følgeskab.  

Jeg er som TR på PPR-området, kredsstyrelsesmedlem I Ballerup Lærerforening, formand i Logopædisk Forum og hovedstyrelsesmedlem ikke et sekund i tvivl om, at min stemme igen i morgen (onsdag) bliver givet til Morten, da Danmarks Lærerforening har brug for en formand, som favner ALLE foreningens medlemsgrupper. 

Powered by Labrador CMS