Corona: Lærerforeningen skærer kongressen ned til én dag

Alle opfordres til at gøre alt, hvad der er muligt for at reducere covid-19-spredningen. På den baggrund har Lærerforeningens hovedstyrelse besluttet at gennemføre denne uges kongres på én dag, så der ikke bliver brug for, at de mange delegerede skal overnatte i København.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi hørte jo alle sammen statsministerens udmelding fredag, og derfor har vi i hovedstyrelsen overvejet, hvad vi kunne gøre, og vi har også fået en række henvendelser fra delegerede", fortæller formand for Lærerforeningen Anders Bondo Christensen.

På et møde i går diskuterede hovedstyrelsen forskellige modeller, herunder en digital kongresafvikling, men beslutningen blev, at kongressen gennemføres på én dag, på onsdag, i Falkoner Salen på Frederiksberg.

"Vi har besluttet at gennemføre behandlingen af de punkter, der her og nu er nødvendige. Vi skal stille overenskomstkrav til OK21, og der er en proces, der skal i gang, hvor vi skal koordinere krav først med Lærernes Centralorganisation og så med Forhandlingsfællesskabet, så det kan ikke udskydes", forklarer Anders Bondo.

Formandsvalg

"Når vi gennemføre kongressen fysisk, hænger det samme med, at vi for længst har forberedt forløbet, så selve kongressen kan foregå uden risiko for smitte. Ved at nøjes med onsdagen, undgår vi, at de 300 delegerede skal overnatte i København og dermed risikerer at medvirke til smittespredning".

Corona truer gammel lærerkongrestradition

Valget af, hvem der skal afløse Anders Bondo som formand for Lærerforeningen, gennemføres på kongressen onsdag.

"Det hænger også sammen med OK21. Der er møde i Forhandlingsfællesskabet (som forhandler overenskomst på vegne af alle kommunalt ansatte, red.) allerede torsdag, og der skal de vide, hvem der er formand, så det er helt afgørende, at det er på plads".

Anders Bondo understreger, at kongressens øvrige punkter, bl.a. grøn omstilling i Lærerforeningen, foreningens organisatoriske udvikling og folkeskolens udvikling på ingen måde er droppet, men vil blive behandlet af kongressen, så snart smitteforholdene tillader det.