Debat

Derfor anbefaler vi Morten Refskov

Fra tre til tider forskellige ståsteder i det fagpolitiske arbejde, ser vi Morten som den af de tre kandidater, der kan bringe vores forening bedst videre.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforenings nye formand skal lede en forening, der står overfor en helt afgørende opgave: Uanset hvordan man har forholdt sig til den nye arbejdstidsaftale, skal vi sammen skabe retning mod ordentlige og fair vilkår for vores arbejde til gavn for eleverne og skolen.

Med Morten Refskov mener vi, at Danmarks Lærerforening får en formand, der i respekt for professionen og skolen er drevet af opgavens vigtighed. Med sit store overblik og kritiske analyser viser Morten gang på gang sin villighed til at sætte sig selv på spil og gå forrest i drøftelser om og identificering af foreningens handlemuligheder og strategier.

Samtidig oplever vi, at Morten er optaget af at mindske afstanden mellem medlemmer og forening gennem en fladere struktur i organisationen. Vi ser med Morten som formand mulighed for, at forskellige niveauer og holdninger i foreningen i højere grad vil blive aktiveret og medinddraget i drøftelser og beslutninger for at styrke kvaliteten af foreningens arbejde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Morten repræsenterer en fagpolitisk kultur, hvor den dominerende holdning er, at samarbejdet skaber de bedste løsninger. Vi kender Morten som et behageligt menneske, der er god til at skabe gode samarbejdsrelationer, fordi han tager sin med- og modpart alvorligt. Samtidig er han ikke bleg for at fremføre den nødvendige kritik eller iværksætte de nødvendige handlinger, hvis samarbejdet eller resultaterne udebliver.

Med sin kommunikationsform og budskaber ser vi derudover, at Morten vil være medvirkende til at (gen)skabe respekten om en lærergerning, hvor fordomme og floskler ikke skal være afgørende for professionens omdømme, og hvor vi tør have forventninger til hinanden og vores faglighed.

Situationen for foreningen er kompliceret. Vi mener, at Morten Refskov er det bedste bud på en kompetent leder, der kan tilføre foreningen den nødvendige fornyelse og forbedre medlemmernes arbejdsvilkår.

Marianne Toftgaard, formand for Rudersdalkredsen

Ole Porsgaard, formand for Lyngby- Taarbæk Lærerforening

Lasse Hansen, formand for Frederiksberg Lærerforening