Corona
1   22

Udskolingselever skal besøge ungdomsuddannelser trods stigende smittetal

Brobygningsforløb og introduktionskurser til ungdomsuddannelser er del af den almindelige undervisning og skal derfor afholdes. Forløbene kan kun i særlige tilfælde aflyses, fastslår Undervisningsministeriet. Men der skal være styr på afstandskrav og hygiejne.

På trods af at vi alle blive rådet til at omgås så få som muligt, skal 8., 9. og 10. klasseselever ikke snydes for at få de samme forudsætninger for at vælge ungdomsuddannelse som tidligere årgange.

Børne- og Undervisningsministeriet melder ud, at introduktionskurser og brobygningsførløb kun må aflyses efter konkret påbud eller en anbefaling fra sundhedsmyndighederne.

Introduktionskurser og brobygningsforløb

I 8. klasse skal alle folkeskolens og ungdomsskolens elever på introduktionskursus til mindst en erhvervsuddannelse eller en erhvervsgymnasial ungdomsuddannelse.

Derudover kan der være introduktionskurser til almen gymnasial ungdomsuddannelse.

Brobygning er et forløb, hvor eleverne afprøver en ungdomsuddannelse i en kortere periode, mens de stadig går i skole.

Alle, der går i 10. klasse, skal i brobygningsforløb. Elever kan komme i brobygningsforløb i 9. klasse, hvis de er vurderet ikke-uddannelsesparat eller er uafklaret med hensyn til uddannelsesvalg.

Introduktionskurser og brobygningsforløb skal være med til at give den unge et godt grundlag for at vælge ungdomsuddannelse.

Dog skal ungdomsuddannelserne ved introduktionskurser og brobygning være særligt agtpågivende med hensyn til at sikre, at afstandskravet overholdes i forhold til eleverne fra grundskolerne, oplyser ministeriet.

Det betyder for det første, at de almindelige retningslinjer om afstand, hygiejne og selvisolering skal overholdes.

Artiklen fortsætter under banneret

God afstand og faste grupper

For det andet betyder det, at der ikke bør ske fravigelse af den almindelige anbefaling om en meters afstand, heller ikke inden for klassen eller holdet, hvis dette går på tværs af almindelige stamklasser eller valgfagshold.

Den særlige agtpågivenhed gælder også, hvis grundskoleeleverne benytter fællesarealer og kantinen på ungdomsuddannelsesinstitutionen.

Forløbene bør derudover tilrettelægges, så eleverne indgår i færrest mulige grupper under forløbene. Grupperne må maksimalt være på 30 elever. Dette er indført for at lade grundskoleeleverne kunne skifte lokale så de kan overvære forskellige undervisningssituationer.

Den enkelte gruppe vil, hvis kravene om afstand og hygiejne mv. er opfyldt, kunne bestå af elever fra forskellige grundskoleklasser og -skoler - herunder fra forskellige kommuner - i det omfang det er en forudsætning for at kunne gennemføre aktiviteten.

Ungdomsuddannelserne bør føre fuldstændige lister over, hvilke grundskoleelever der har været tilknyttet hvilke elevgrupper, så det er muligt at foretage smitteopsporing. 

Ministeriet henviser i øvrigt til de overordnede Retningslinjer for grundskoler samt ungdoms- og voksenuddannelser på Børne- og Undervisningsministeriets område ifm. forbebyggelse af smittespredning af covid-19.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
460 andre er allerede tilmeldt