Blog
3   58

Skolerne skal tilbage i Corona-mode

Abonner på nyt om Folkeskoleforældre i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På et tidspunkt blev der talt meget om hammeren og dansen. Vi skulle slå hårdt ned. Derfor lukningen af Danmark. Og så skulle vi danse bagefter med test, masker og afstand for at holde virus i ave. Men der er altså ikke meget dans over det, der foregår i den danske folkeskole pt.

Min datter fik hentet sig en forkølelse med snot, hoste og ondt i halsen. Lige her imens smittetallene stiger alle vegne. Vi er ansvarlige forældre, og holdt hende hjemme. Vi kontaktede egen læge og fik en tid til test dagen efter. Vi arrangere hjemmearbejde. Vi blev selv syge. Og fik besked om at bedsteforældrene, som havde passet hende i weekenden også var ramt. Heldigvis var det ikke Covid19. Men det kunne det lige så godt have været. Fem smittede. Den første min datter, som højst sandsynlig har hentet virus i skolen.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Efter sommerferien er alt i skolen nemlig nøjagtig, som det var, før Danmark lukkede ned. Det eneste der er tilbage er vist håndvaskning. Min datter sidder igen i et lille lokale med dårlig udluftning, sammen med 26 andre børn. Hendes lærere har helt almindelige skemaer, hvor de skifter mellem flere forskellige klasser i løbet af dagen. Den ekstra rengøring og afspritning er væk. Det samme er udeundervisningen. Der er ét toilet pr klasse.

 

Ideen må være, at vi forsøger at få en så normal hverdag som muligt, samtidig med, at vi tager voresforholdsregler, så ikke smitten pludselig eksploderer. Og detindebærer, at skolerne ikke er tilbage til tiden før Covid19. Lidt håndvask gør ikke nogen forskel, når børn sidder oven i hinanden i seks til syv timer om dagen. Vi er nødt til at gøre noget, der er mere effektivt. Ellers vil samtlige danske børnefamilier skulle veksle mellem en uge hjemme med et forkølet barn, og en uge på job helt ind til maj.

 

Vi ved hvad der skal til: Mindre grupper. Færre lærerskift. Udeundervisning. Afstand. Rigelig rengøring.

Det er ikke gratis. Men det er altså også dyrt, hvis forældrene ikke kan komme på arbejde. Og det er dyrt, når der lokalt skal lukkes ned eller delvist ned.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)