Blog
0   25

Min arbejdsboble

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Statens Serum Institut har bedt os alle om at lave sociale bobler, hvor vi maksimalt har 5-10 kontakter her i efteråret, hvordan går det lige i folkeskolen?

Min arbejdsboble er pt. kæmpestor, og meget langt fra anbefalinger for en social boble. Mit arbejdsliv er meget socialt. Jeg er i et klasseværelse med en lukket dør - som en lukket fest. Der er ikke 4 kvadratmeter pr. deltager til den fest. Vi vasker hænder og spritter både hænder og computere. Rengøringen er ikke så synlig her i efteråret, som den var i foråret. Hvis jeg ønsker rene borde, må jeg selv hive fat i klud og sæbevand. En ganske uholdbar situation.

Min boble er 7 klasser + 100 kollegaer + forældre + hvem der ellers lige kommer ind på skolen, hvor der i øvrigt næsten er 1000 elever. Hvis jeg regner på det, bliver det nok 210 personer om ugen i min arbejdsboble. Og så har jeg ikke medregnet de fritidsaktiviteter, som jeg også gerne vil være en del af. Min familieboble, og hvem jeg ellers møder på min vej. Men med så heftig en arbejdsboble, må jeg nok bobleminimere, hvor jeg kan.

Matematikopgaverne

Indskolingen:

Artiklen fortsætter under banneret

Tæl eleverne der går ind og ud ad dørene tæt på jeres klasseværelse

Byg jeres bobler i centicubes

Lav en udstilling af jeres bobler

Mellemtrin:

Hvor stor en procentdel af skolens elever er mellemtrinselever?

Hvor stor er jeres skoleboble, fritidsboble, familieboble?

Kan I gøre jeres bobler mindre og hvordan ville I kunne gøre det. Beskriv jeres ideer med matematik.

Udskolingen:

Hvordan kan man minimere boblerne på skolen og i fritiden? Og med hvilken effekt?

Beskriv udviklingen for den lokale smitte. Du kan beskrive grafisk, ved udregning eller ved at producere en film. Når du er færdig, kan du sammenligne med en anden kommune eller hele landet

 

Hvor stor er din arbejdsboble?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.034 andre er allerede tilmeldt