Debat
1   47

Ja tak til reelt demokrati!

Som hele den forcerede og topstyrede proces omkring urafstemnningen om ny arbejdstidsaftale har vist, er der et kæmpe demokratisk underskud i DLF. Det løses ikke ved at oprette medlemspaneler, men ved styrke medlemsdemokratiet i DLF.

Jeg har i dag modtaget en invitation fra DLF til at indgå i et medlempanel, som ifølge skrivelsen vil give mig mulighed for indflydelse på DLFs arbejde.

"Vi vil i Danmarks Lærerforening gerne oprette et medlemspanel, hvor vi påtænker at sende 2-6 spørgeskemaundersøgelser ud hvert år. Som medlem af panelet kan du få indflydelse og bidrage med din holdning i forskellige spørgsmål. DLF ønsker at spørge panelet om emner lige fra funktionen som skolelærer, tendenser i undervisningen til aktuelle debatter og problematikker på folkeskoleområdet."

Artiklen fortsætter under banneret

Dette tiltag forbinder jeg på ingen måde med demokrati, og jeg får desværre først og fremmest associationer til oplyst enevælde, hvor jeg altså, hvis jeg takkede ja, skal være med til at sørge for, at de højere luftlag i DLF ved, hvad der tænkes i de menige medlemsrækker, - ikke noget der forpligter ledelsen i DLF, men noget de kan tage bestik af og "spinne" sig ud af.

Hvorfor skal mine medlemskroner gå til at betale for dette garanteret dyre "survey-apparat"? 

Hvorfor igangsættes der ikke en medlemsdebat?, hvor vi tager afsæt i følgende paradokser:

- at en stor gruppe medlemmer af DLF ikke havde stemmeret til urafstemningen.

- at hovedstyrelsen har vist sig ikke repræsentere den 1/3 af de valgdeltagende og stemmeberettigede medlemmer, der stemte nej til urafstemningen.

- at de kongresdelegerede (der mødes d. 22.-23. sept) sandsynligvis heller ikke repræsenterer stemmefordelingen ved blandt medlemmerne.

Hvordan kommer der mere liv, engagement og langt flere aktive medlemmer i klub- og kredsarbejde? Det burde der bruges nogle flere ressourcer på fremfor at hyre et survey-analyse firma ind.

Jo flere aktive medlemmer og jo mere basisdemokratiske strukturer i organisationen, jo stærkere en fagforening vil vi få!  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ