Anmeldelse Dansk indskoling
0   24

Tro kan flytte bjerge

… og talemåder sætter gang i tankerne. ”Katten om den varme grød” er en bog om ordsprog, som lader eleverne få færten af den dobbeltbetydning, der ligger i ordene.

Katten om den varme grød

Fakta


Titel
Katten om den varme grød

Forfatter
Larz Thielemann

Illustrator
Horst Dubiel

Pris
220

Sider
120

Forlag
Forlaget Hjernetips

Bogens forfatter, Larz Thielemann, har gennem 20 år arbejdet med hjernetræning for børn og har opnået en sjælden viden om hjernens funktioner og muligheder. Han mener, at børn kan lære stort set alt – også selv om de har diagnoser eller er kommet skævt fra start. Ordsprog sætter nemlig fantasien og tankerne i gang.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogens udvalg af ordsprog er fint og relevant, og hvert ordsprog behandles ud fra betydning, oprindelse, og hvad det er beslægtet med. Lad os tage ordsproget ”Øvelse gør mester”: Betydning: ”Når man er blevet god til noget, skyldes det, at man har øvet sig og dermed gentaget samme rutine mange gange”. Oprindelse: "Det er en gammel erfaring, at jo mere man øver sig på noget, jo dygtigere bliver man til det. Gentagelser ændrer hjernen, vi skaber nye forbindelser, de såkaldte synapser, der er forbindelserne mellem vores nerveceller". Beslægtet med: "Du kan, hvad du vil".

Forrest i bogen kan man læse en side med titlen ”Læs med børn” og endnu en med ”Sådan kan du gøre” med gode råd til forældre og til undervisere. Horst Dubiel står for de sjove og festlige tegninger, som man bliver glad i låget af at kigge på. En helt igennem festlig og samtidig tankevækkende og brugbar udgivelse, der kan bruges fra indskolingen og opefter.

Han har tidligere udgivet ”Sofies nye verden” (2010), ”Tag tyren ved hornene – sjove ordsprog om mennesker” (2014) og ”Ingen ko på isen – sjove ordsprog om dyr” (2013). Desuden ”Sådan hjælper du dit barn med særlige behov: ADHD, autisme, spasticitet, koncentrationsbesvær, hyperaktivitet, dyspraksi, hjerneskade” (2015/2017) og ”Hjernemad til børn med særlige behov – en inspirationsbog til den travle familie” (2019).


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.496 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)