Anmeldelse Letlæsning
0   32

Tre gode bøger til indskolingen

Serien "Alberts Univers" består indtil videre af tre bøger om Albert, som går i 2. klasse, og hans opfinderfar, som har en kreativ tilgang til børneopdragelse. Bøgerne er beregnet til makkerlæsning.

Verdens bedste skole/Verdens bedste madpakke/Verdens bedste drenge-dag

Fakta


Titel
Verdens bedste skole/Verdens bedste madpakke/Verdens bedste drenge-dag

Forfatter
Lotte Arberg

Illustrator
Emilia Rubæk

Pris
137,50 kroner per styk

Sider
22


Blå skrift for let øvede - lix 12. Sort skrift for øvede - lix 20-27

Serie
Alberts Univers

Forlag
Elysion

"Alberts Univers" er en serie fuld af humor, en skøn far, helt som man forestiller sig en opfinderfar. Albert har de ideer, som drenge har, og fars reaktion er sjov. Illustrationerne støtter tonen i bøgerne, samtidig med at børnene kan finde støtte til læsningen.

Artiklen fortsætter under banneret

I første bog vil Albert ikke i skole. Han keder sig, de andre børn driller og så videre. Far beslutter, at de laver en hjemmeskole, hvilket Albert er helt med på. Det er hårdt arbejde og ensomt at være eneste barn i klassen, og næste dag beder Albert om at komme i skole igen.

I "Verdens bedste madpakke" vil Albert ikke have madpakke med. Den er kedelig og lugter. Sammen går Albert og far ned i kælderen, hvor fars opfinderkontor er. Her skal de opfinde verdens bedste madpakke. De har divergerende opfattelser af resultatet. Albert foretrækker sin oprindelige madpakke med leverpostej og agurk.

"Verdens bedste drenge-dag" bliver en dag, hvor far og Albert sover længe, spiser morgenmad i sengen og bygger fantastiske kreationer med Lego. Dagen indeholder alt, hvad drenge kan ønske sig.

Serien er beregnet til makkerlæsning, og derfor er teksten delt i blå skrift og sort skrift. Blå skrift er lix 12, og sort skrift er mellem lix 20 og lix 27. To børn kan læse sammen, eller i familien kan barn og voksen læse sammen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.667 andre er allerede tilmeldt