Blog
0   17

Corona banker på - og hvad så?

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Corona banker på igen. Smittetallet stiger, og skoler lukker ned rundt omkring i landet. Det er især børn og unge, der smittes her i anden runde, og det med god grund. Jeg oplever nemlig på min skole, at de unge har rigtig svært ved at overholde restriktionerne.

Foto: flickr.com/Yuri Samoilov

Hos os fylder Corona stadig en del - i hvert fald i teorien. Vi har klare retningslinjer, som ofte bliver gentaget for eleverne:

Artiklen fortsætter under banneret

  • Vask/afsprit hænder ofte i løbet af dagen
  • Bliv i egen klasse i frikvartererne - eller gå udenfor
  • Forlad ikke skolens område
  • Host/nys i ærmet
  • Bliv hjemme, hvis du har symptomer på Corona

Faktisk går det overraskende godt med de to sidste regler. Vi har især haft mange fraværende de seneste to uger. De unge mennesker tager ingen chancer, hvis de føler sig sløje, og flere er blevet testet. Værre står det til med at overholde de tre første regler. Som lærer føler jeg mig magtesløs, og jeg føler mig dagligt fanget i konflikter vedr. reglerne. Det er opslidende.

Peter og ulven

Den respekt, der herskede omkring reglerne før sommerferien, er gået fløjten. Jeg ved ikke hvorfor, men måske er der er grænse for, hvor længe man som ung gider at frygte noget, der alligevel ikke lader til at ske? Det er Peter og ulven, hvor ulven endnu ikke er kommet. Og skulle det ske, at man blev smittet, bliver man jo som ung alligevel ikke alvorligt syg. So what’s the fuss about?  

Jeg gentager reglerne igen

Det er ikke min fornemmelse, at de unge undlader at følge reglerne i protest - eller som en provokation. Jeg tror simpelthen bare, at de har svært ved at relatere til virusspredning, smittekæder og sygdom. De er et andet sted. Mine elever holder i disse dage forårets aflyste konfirmationer. Vi skal på den aflyste lejrskole lige om lidt. Vi er tilbage i fuldt skema. Alt virker så normalt. Men Corona er her stadig, og ingen er fredede. Og dette minder jeg mig selv om, når jeg i morgen starter endnu en uge i folkeskoleland. Derfor gentager jeg reglerne for mine elever. Igen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.756 andre er allerede tilmeldt